Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Mitt sista blogginlägg!

Det här blir mitt sista blogginlägg, i alla fall på ett tag!

Åsiktsfrihet, medborgarens frihet att uttrycka åsikter utan statens ingripande.

I Sverige är åsiktsfriheten grundlagsskyddad enligt Regeringsformen där man skriver att ”Varje medborgare är gentemot det allmänna tillförsäkrad – yttrandefrihet: frihet att i tal, skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor”, samt genom Sveriges upphöjande till lag av den europeiska konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna där det framgår att ”Var och en har rätt till yttrandefrihet. Denna rätt innefattar åsiktsfrihet samt frihet att ta emot och sprida uppgifter och tankar utan offentlig myndighets inblandning och oberoende av territoriella gränser”.

Den sista tiden har det varit lite si och så med bloggandet och det finns framförallt två orsaker till detta!

Först och främst så fick jag dåligt gensvar från min kropp och knopp när jag försökte köra igång bloggandet efter semestern. Så orken att sitta och mangla på nätterna har helt enkelt inte riktigt infunnit sig ännu…

Den andra orsaken, och i ärlighetens namn den mest besvärande omständigheten, är att jag fått ytterst subtila indikationer på att mitt korståg mot Umeås politiska ledning inte riktigt står högst upp på min arbetsgivares önskelista. Så i det hänseendet får jag nog förmoda att det i förlängningen inte riktigt ligger i mitt eget intresse att fortsätta på samma sätt som tidigare.

Med anledning av ovanstående så kommer jag att ta mig en rejäl funderare kring min fortsatta framfart i denna blogg och övriga sociala medier. Mitt engagemang i skol- och landsbygdsfrågan kommer dock inte att påverkas i sak, det enda som eventuellt förändras är formerna för hur jag angriper dessa frågor. På inget sätt vill jag dock påskina att min åsiktsfrihet har blivit kränkt, jag kan ju kanske rent av ha misstolkat alltihop. Men jag kommer i vilket fall som helst att fundera över alternativa sätt att kanalisera mitt engagemang här framöver. Vad kontentan av detta blir återstår att se!

Vem vet, jag kanske rent av fortsätter precis som tidigare och utnyttjar min grundlagsskyddade rätt att förmedla mina tankar, åsikter och känslor angående hur bedrövligt ställt det är med Umeås politiska ledning…

 

11 kommentarer

  1. Kerstin Hammarberg

    Har verkligen saknat dina inlägg. Kan förstå, att det i längden inte är möjligt, kombinera arbets- familje- fritidsliv och nattvila med intensivt bloggskrivande. Hoppas att du hittar hanterbara former för att förmedla din värdefulla granskning av hur illa ställt det är med styret i Umeå.
    Det här med åsikts- och yttrandefrihet verkar ju också behöva värnas i vår tid.

    • Petra

      Instämmer till fullo! Tack Robert för allt du gett i inspiration, mod och engagemang. Du behövs så mycket!
      Blir för övrigt helt kall inuti när jag hör vilka reaktioner människor med mer makt än vi små landsbygdsbor tar till för att ”tysta” oss. Manipulation och maktmissbruk ska tydligen vara okej i dagens Umeå. Vad ska man säga… Helt otroligt! Fegisar rakt av.

  2. Caanita

    Verkligen synd att du känner att orken börjar tryta. Din blogg har varit något att se fram emot att läsa,
    Klar, tydlig och med bra faktaunderlag.
    Tack för ditt engagemang och din uthållighet.
    Välkommen tillbaka med bloggandet om du skulle känna för det!

  3. Pingback: 1armenian

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.