Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Bip Papa och Hans Lindberg…

Tjenare Big Papa!

Du var väldigt generös när du idag gav Hans Lindberg 5 oljestickor av 5 möjliga utifrån det som skrevs i debattartikeln i VK. Jag hoppas dock att du inte förhastar dig vad gäller att återgå till att rösta på S och att du även funderar ett varv till angående vem som får ditt kryss, om det i slutändan ändå blir S så finns där en hel rad förståndiga politiker som verkligen förtjänar några kryss…

Jag måste dock medge att debattartikeln som publicerades i Hans Lindbergs namn i dagens VK är en av de bättre som skrivits åt honom på ett bra tag. Sossarna var tydligen också väldigt nöjda med texten för detta publicerades även i Lindbergs blogg tidigare i veckan.

Du ger honom också cred för att det i alla fall är verkstad och inte bara snack. Personligen så håller jag inte riktigt med. Men jag tycker å andra sidan inte att någon av våra politiska hövdingar i Umeå just nu ägnar sig åt ”verkstad” i någon nämnvärd omfattning. Förhoppningsvis blir det bättre närmare valet…

Vad gäller Hans Lindbergs ”verkstad” som du uttrycker det, så bör det dock sägas att de verktyg som använts för att uppnå ytterst marginella minskningar i Umeås underskott i stort sett handlar om besparingar och uteblivna investeringar i skola, vård och omsorg. Traditionellt sett så är nog inte det den typ av verkstad som en socialdemokratisk kärnväljare skulle ställa sig bakom och hylla som ett tecken på handlingskraft.

Så jag tycker du med gott samvete kan sitta lugnt i båten ett tag till innan du bestämmer dig för var ditt kryss skall hamna.

För övrigt så gillar jag din blogg, det är otroligt befriande att läsa om något annat än politik emellanåt…