Axebros syn på politiken...

Axebros syn på politiken...

Hans agerar blixtsnabbt mot slöseriet…

En enhet på kommunen följer inte reglementet!

Tjänstemän har ägnat sig åt vad som misstänks vara nöjesresor, drygt en miljon har slösats bort. Artikeln hinner knappt lämna VK’s tryckpressar förrän Hans Lindberg och kommunstyrelsen har agerat! Mycket bra Hans!

Så här säger Hans i sin blogg om hur han och kommunstyrelsen är skyldiga att agera när lagar och regler inte efterlevs:

”Allt som rör sakfrågan i dagens artikel i VK besvaras av ansvarig direktör och nämnd. Kommunstyrelsen har dock uppsiktsplikt. Det innebär att vi ska stämma av de synpunkter kommunen får in mot gällande regelverk och vid behov vidta åtgärder för att stärka regelverket och dess efterlevnad. Vi beslutade därför vid dagens kommunstyrelse att en utredning ska göras om de uppmärksammade fallen. Vi måste få klarhet i om de regelverk som är fastställda inom kommunen har följts och om åtgärder behöver vidtas.

I kommunens värdegrund MÖTS är det tydligt fastställt att vi som kommun ska verka utifrån medborgarfokus, visa öppenhet, visa tillit och arbeta med ständiga förbättringar. En viktig del i arbetet med ständiga förbättringar är att eventuella avvikelser analyseras och att det vid behov vidtas åtgärder för att korrigera och förebygga. Att våra verksamheter följer gällande lagar och krav, ingångna avtal med fackliga parter och regler/rutiner är förstås grundbultar i vår verksamhet. Det innebär att det både är en rättighet och en skyldighet att reagera på avvikelser.

Jag kommer i min roll som kommunstyrelsens ordförande att inhämta fakta och analys i de aktuella fallen för att se om något måste åtgärdas.”

Jag kan inte tolka detta på annat sätt än att Hans nu när han plötsligt börjat bry sig om att saker skall skötas korrekt också har beställt en grundlig utredning av det uppmärksammade fallet med skolfrågan i Bullmark och Botsmark. Här har politiker och tjänstemän förvisso inte varit på några nöjesresor. Men de har slösat bort betydligt större summor på mindre än ett år jämfört med vad IT-enheten lyckats med sedan 2010.

Jag ser fram mot de framtida utredningar som nu blir följden av alla de oegentligheter som avslöjats inom kommunen. För t.ex. i skolfrågan finns mångmiljonbelopp att spara enbart på skolskjutsarna…

Men som sagt! Bra jobbat Hans…

3 kommentarer

  1. Basic Rules

    Jag förväntar mig ett ”Alexanderhugg” från Hans(S), inte bara för att lösa den Bullmarkskaknuten utan framförallt samhällsbyggnadskontorets ”mentala korruption” och kollaps.

  2. Pingback: 2gymnastic

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.