Bo Brydsten, Sorsele

Vindelälvsleden

Vindelälvsleden är en skoter- och draghundsled längs Vindelälven mellan Ammarnäs och Vännäs. Den är nu med idella krafter trampad och stakad de nio milen mellan Ammarnäs och Sorsele. Leden är i vairerat skick beroende på dåliga isar och vatten på isarna. Men med ansvarfulla förare bakom hundar och skoterstyren är den fullt farbar. Trevlig färd längs Vindelälven!

De flesta vägar påstås gå från kust till fjäll. Därför heter Åskilje som det gör fastän det är ett åmöte om man följer strömmarna. Men Vindelälvsleden börjar i Ammarnäs för den följer älven nedströms mot kusten. Däremot kom de nybyggare som odlade upp och befolkade våra fjälltrakter från kust och inland. Men varför "vandrar nybyggarskulpturen" i Umeälven vid Lycksele mot kusten?

För övrigt önskar jag Vindelälvskommunerna lycka till i arbetet med att få Världsarvstatus på Nationalälven Vindelälven. Skulle sitta fint i samband med kulturhuvudstadsåret 2014.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Dags att ändra prioriterings ordningen !

    Det vore betydligt bättre ifall ni lagt krutet på ungdomarna och deras ”känsla” för bygden istället för att nästla in oss i ytterligare byråkrati och framtida hinder.
    Tänk om dessa resurser och den tid som läggs på världsarvet lagts på t.ex. aktivitetshus/idrottshall så hade kanske grundplåten varit smidd och polerad!
    Om våra dagens ungdomar trivs så till den mån att de önskar slå ner sina bopålar här, i och för framtiden = värde.
    Vad jag anar, så sitter ni nu och småler kortsiktigt mätta på projektpengar och blundar för framtida konsekvenser för vår kommun och dess nu lilla skara innevånare?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.