Bo Brydsten, Sorsele

Gränsdragningar

När Blaikengruvan på Ersmarksberget blomstrade, gav många arbetstillfällen och symboliserade tillväxt, kunde man på en rollup på Storumans flygplats se att gruvan låg innanför kommungränsen i Storumans kommun. Media hävdade samma sak, artiklarna kom från Storuman. Idag när den konkursade gruvan är ett stort miljöproblem som kommer att belasta skattebetalarna stora summor för sanering – Då ligger området i Sorsele kommun?!

Etiketter: ,

5 kommentarer

 1. Sorsele

  Det gjorde dom bra, att ta tillfällen i akt för att positivt reklamföra sin kommun!
  Sedan att Sorsele kommun inte har större slagfärdighet så att mer omfattande reklam når ut i det positiva skedet och inte sekundärt som det tyvärr ofta blir, att vi oftast marknadsförs i misslyckade satsningar och inte för all annat gott som faller ut väl är ju vårt eget problem.
  Blaiken vind ligger väl medialt fortfarande mestadels i Storuman bl.a.

 2. Lilian Holloway

  Bra rutit, Bo!
  Var finns det gemensamma ansvaret när det gäller? OCH inte att förglömma – det statliga(läs länsstyrelse) som gav de slutliga tillstånden till gruvbrytningen som aldrig blev av? Jag kan inte låta bli att tänks på ”Svarte Petter”…

 3. CA Otterhall

  Men snälle Bo. Vad tycker du är konstigt med det? Om man varken hörs eller syns så finns man ju inte!!! Har man inga visioner, egna tankar eller idéer så blir det så här! Nu är det bara att bita i det sura äpplet och inte börja någon ”pajkastning”. Bara att gratulera Storumans kommuninnevånare att de har politiker som var/är ”på”!

  Jag kan t.o.m. tänka mig att Åsele och Dorotea klarar upp sin akutvård och ambulans. Malå fixade väl sitt!? Tror du att Sorsele kommer att fixa det utan att själva stå för de diskuterade vårdplatserna? Sex stycken om jag förstått saken rätt. Så går det när man väljer den bekväma vägen att jobba ”i det tysta”!!!

  Blir nog ett blogguppslag av detta:)

 4. Lars G

  Socialdemokraterna i Sorsele Kommun har aldrig brytt sig om människor och natur i Juktådalen. I Juktådalen har bott och bor strävsamma människor som arbetat hårt och klarat sig själva, dvs människor med en annan livsinställning än den som kännetecknar herr Brydsten och andra boende längs Vindelälvsdalen och Sorsele, där bidrag, stöd och skatteutjämning är ord i fokus – spec. för Socialdemokraterna.
  När såg vi senast, innan detta inlägg, herr Brydsten på barrikaderna om utvecklingen och situationen i Juktådalen?

  Surt sa räven….

  Lars G

  P S, det heter inte ”på Ersmarksberget”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.