Bo Brydsten, Sorsele

Akutsjukvårdsplatser i Sorsele

När det gäller det förslag på kostnadsreduceringar som landstingsledningen lagt är det inget ärende för Landstingsfullmäktige. Detta är ett missförstånd! Besluten tas i Hälso- och sjukvårdsnämnden den 2 nov och i Landstingsstyrelsen den 8 nov. Detta är en effektuering av det beslut som fullmäktige tog i landstingsplan och budgeten i juni 2011 om att verksamheterna ska reducera kostnaderna med 150 milj kr inför 2012.

Det vi socialdemokratiska landstingspolitiker från inlandet kan göra är att påverka landstingsledningen och våra partikollegor i nämnda styrelser att hitta andra sparformer än att ta bort ambulanser och akutsjukvårdsplatser. Men en politiker i landstingsfullmäktige är i första hand satt att ta ett regionalt ansvar, inte enbart företräda sin hemkommun. Däremot är det oftast så att en ledamot kan sin hemkommun bättre än andra ledamöter och kan därigenom argumentera för sin kommun och beskriva konsekvenserna av kostnadsreduceringar.
Undertecknad och Sorsele Socialdemokrater arbetar aktivt för att påverka beslutet angående avveckling av akutsjukvårdsplatserna i vår kommun.
 
Bo Brydsten, Kraddsele
Etiketter: ,

2 kommentarer

 1. Carl-Axel Otterhall

  Hej Bo. Nu hörs vi på din blogg:) Men fråga – vem/vilka är landstingsledningen förutom Rastad? ”Besluten tas i Hälso- och sjukvårdsnämnden” skriver du. Landstingsledningen beslutar alltså att reducera kostnaderna (spara) med 150 milj och då är det alltså upp till er att genomföra det på nåt sätt? Sedan skriver du att ”en politiker i landstingsfullmäktige är i första hand satt att ta ett regionalt ansvar, inte enbart företräda sin hemkommun”. Då är det ju jätteenkelt att se till att akutsjukvård och ambulanser blir kvar i inlandet:) Läs detta: http://www.vll.se/default.aspx?id=20209&refid=20210 Där är kärnan i landstingets verksamhet!!!
  Det här med kultur och annan verksamhet är väl inte det som ska gå före rättvisa och trygghet? Och så är det ju organisationen också!!! Så kämpa nu:)

 2. Rune T

  Bäste Bo!

  Du har rätt beträffande beslutsordningen. Fullmäktige har tagit beslut om sparbetinget och det är på förslag från nämnd som styrelsen fastställer genomförandet. Det framlagda förslaget har stora likheter med ”Likvärdig sjukvård i helan landet” som Ylwa Johansson presenterade i 2011 08 19 i Östersund. Alltså en plan för hur framtidens sjukvård ska var om S hamnar i regeringsställning och delar av genomförandet sker redan nu i S-styrda landsting…

  Det är bra och hedersamt att Du redogör för Din och Dina kamraters inställning, men syvende och sist är frågan, kan Du gå emot de Dina och rösta rätt – inte rött när besluten ska tas?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.