Bo Brydsten, Sorsele

Diskriminering

När en bloggare med intoleranta bruna tankar framfört sina åsikter på sorselebloggsidan blev jag oerhört upprörd och uppskattade att den stoppades av VK. Men i samma veva lyftes jag av en krönika av Åsa Pedersen på Norrbottens läns landstings nyhetsbrev. Kloka tankar som jag vill att fler ska ta del av:

"Diskriminering sänker taket och gör det svårare att andas. När människor förvägras rätten att vara sig själva, förvägras de även möjligheten att följa sitt hjärtas riktning. Diskriminering är inte bara en kränkning av mänskliga rättigheter – utan också ett hot mot utveckling och framtidstro”.

6 kommentarer

 1. Thomas

  Hmm…det där är kloka tankar som beskriver hur unga välutbildade känner sig inför löneförhandlingar med chefer med ”röd” inriktning, alla lika oavsett egen insats!

 2. Rune T

  Hej Bo!
  ”Den gamble” Thorild, född i Svarteborg – ett stenkast från Tovetjärn – präntade med bläck på gåspenna följande:
  ”Att tänka fritt är stort. Att tänka rätt är större”.
  Vid besök i Östra Aros – nuvarande Uppsala – kan man läsa hans ord över porten till ett lärocenter i staden…
  I ett nutida perspektiv vore det utan tvekan bättre ätt säga:
  ”Att tänka rätt är stort, men att få rätt att tänka fritt är ännu större…”
  Detta mitt ”travesterande” av Thorild accepteras inte av den politiska församling, som Du tillhör! Eller???
  Partipiskan viner och vinner!!! Skämmes!!!

  Rune T

 3. Bo Brydsten

  Svar till Rune T (2010-02-06 14:45)
  Hej, Rune!
  Jag kan inte påstå att jag tänker stort. Men jag har aldrig förhindrats att tänka fritt, inte heller inom socialdemokratin som jag tillhört alltsedan jag blev politist medveten. Jag har ingen aning om vad Åsa Pedersen har för partitillhörighet men oavsett gillade jag det hon skrev om i sin krönika. Det gör jag även om citatet av Thorild liksom ditt travesterande i ett nutida perspektiv. Vad beträffar partipiskor har jag aldrig haft några rodnader av en sådan.

 4. faktum

  Personer med utländsk bakgrund ger uttryck för negativ diskriminering gentemot dem med ”SVENSK” inhemsk bakgrund i ungefär lika stor omfattning som den kända motsatta diskrimineringen.

  Detta påvisas i en debatt artikel med titeln

  ”Myt att inte invandrare diskriminerar svenskar”

  som publicerades 2006-07-09 i DN

 5. faktum

  vi har i Sverige infört diskriminering av svenskar genom instegsjobben, där staten betalar en stor del av lönekostnaden för invandrare,

 6. Mr Cool

  Så här har Mona Sahlin sagt ””Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”. Är detta diskriminering eller ej i Brydstens värld?

  Likaså att någon vägrar ta en person i hand bara för att hon är KVINNA.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.