Fyra kycklingar …eller uppmuntrande skattebörda

Granö föryngringen är god, åtminstone bland hönsen. Den lilla dvärghönan gör ett gediget arbete. På www.grano.nu finns hela hönsfamiljen och inte en skvader så långt ögat kan nå. Det är rogivande med djur. Hönshjärna, tänker man emellanåt. Nja, egentligen är det väl människorhjärnan som är den springande bomben. Vi människor har fullt upp med att smutsa ner. För att nå uppställda mål. Helhets perspektiv finns inte längre. Nya elever kommer till Renforsens högstadium. Håltimmar, lite här och där. Buset har redan gjort sig svängrum. Förvånad, nej inte alls. Pengar finns inte. Jo, det kommer att finnas pengar. Mycket pengar dessutom, när de är helt över på andra sidan och Kriminalvården lagt vingen över dem.
Varför inte omvänd skattebörda?
Betala skatt efter uppförande. De som sköter sig får 2% rabatt på skatten för varje lagbalk som inte överträds. Brottsbalken, Byggningabalken, Föräldrabalken, Handelsbalken, Jordabalken, Miljöbalken, Rättegångsbalken, Utsökningsbalken, Äktenskapsbalken och Ärvdabalken. Tänk om de slog ihop registren. Den som handlar på Systembolaget mer än två dagar i månaden, den får 8% ökad skatt på grund av fördyrad sjukvård och ökade trafikolyckor med därtill hörande arbetsolyckor och familjär misshandel. Det är de tio bud orden som vi i dag har drygt 70 tusen lagar för att täcka. Någon sa, ’sköbb du min rygg, så sköbb jag din rygg’. Jag tycker att det räcker med alla mjukgörande salvor för att läka hudirritationerna. Var rakryggade i stället. Hederlighet och sanning är de minst använda idag, fastän det är energibesparande. Det kräver minsta möjliga minne, det är bara en variant att minnas.
I dag lönar det sig inte, att sköta sig, mer än i självkänslan och speglingen. Hönan däremot kämpar med att lära dessa fyra kycklingar att hitta mat. Lika outtröttlig varje dag. De är bara några dagar gamla, jodå, men större för varje dag.
Blickar jag åter till mänskligheten, då behöver jag inte titta långt. Det är sorgligt. De röda små tjänstebilarna ilar lite hit och dit, men hur kan de stå där inga äldre bor. Någon timme nu och några timmar då. Ja ja, de har säkert i uppdrag, att ragga nya kunder. Uppdragsgivaren har stor pung att ösa ur. Hela skattesystemet.
Så att konstruera ett schema till högstadiet som ger onödiga håltimmar, de ska vi kanske räkna med. Vad ska eljest Sociala göra, om föryngringen omöjlig görs. Skickar de en resurs till skolan så blir det en fullkomligt modemedveten sak som riktigt framhäver vikten av att hänga med i trendsvängarna. Solsken på dig, dvärghönan, du gör ett gediget arbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.