Körde utan körkort…

Spelar det någon roll? Jo, det gör det. Påträffad i Granölund efter E12:an. Det vill jag inte. Efter den vägen finns mina barn.

Martin Luther sa: ’I have a dream…’. Det har jag med, men nu har Amerika uppnåt mycket av hans dröm. Det är dags för min dröm.
Jag vill, att vi tror på oss själv och slutar droga.
Jag vill, att vi säger som det är och slutar ljuga.
Jag vill, att vi står för våra handlingar och slutar dölja.
Jag vill, att förändringens vind börjar blåsa.
’That´s my dream’

Det är så enkelt, sanningen upptar endast en plats i minnet. Undanflykten kräver planering och alternativ bortförklaring med onödigt stor okupering av minnes plats. Ett liv utan droger är suveränt. Jag fick möjlighet i dag, att skåda över Systembolagets parkerings plats. Tänk vilken tur jag har. Lika roligt varje dag, utan något centralstimulerande. En kom ut ur Systembolaget med en ICA-kasse. Ja, det kanske lurar någon, om inte annat, så kassbäraren själv. För mig blir det inte någon vin skvätt till kvällen, ej heller någon halv rökt fimp till morgon kaffet. Livet är suveränt. Ja, ja, nu glömde jag åldersboendet i Vindelns Kommun. Äh, det är inte bara den biten. För gammalt så gjöt de botten plattan till bygget det ena året. Täckte gjutningen och inväntade våren. Då byggdes byggnaden upp.

Även nu bygger man nytt, fast nu låter de isoleringen stå ute och styvmoderligt täkt. Skulle regnvädret komma, så blir bara inflyttningen lite försenad. Ansvar i dag, det sträcker sig inte längre än näsan räcker eller den beroendes ’sköbbande’ av överordnads rygg. Det mesta är mer likt en ointresserad axelryckning.

Förresten, att vara lärare på gymnasiet i Umeå är inte enkelt. En lärare berättade att i morse blev det fel. Stressen är tärande. Tiden blev knapp i morgon bestyren och läraren grabbade tag i bärbara datorn, drog kablarna och stoppade ner den i väskan. Väl på skolan så plockades datorn upp. Det var ingen dator, det var DVD:n.

Jo, det här med Hällnäs, gör Kriminalvårdsanstalt av den. Inte öppen anstalt som Sörbyn, hellre en sluten lokalanstalt som Ersboda anstalten i Umeå. Det skulle generera flera nya års arbets tillfällen. Då utvecklas polis station i Vindeln dessutom. Jag ser inte en kriminalvårds anstalt generera fler drogmissbrukare. Knappast, det drogas tillräckligt ändå. Det är förunderligt, att så många är drabbade och så få berättar vad de vet. Hur ska ’Kling och Klang’ kunna lägga pusslet, om de som vet, enbart tiger. Vilket samhälle vill vi ha?

Ryggsköbbar varianten vill jag inte ha.
Sanna ord är inte alltid vackra.
Vackra ord är inte alltid sanna. (kinesiskt ordspråk)
Solsken på de sanna orden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.