Födelsedag med strömavbrott…

Carl blev 13 år idag. Tiden har bråttom. Det var inte länge sedan han lärde sig gå, bara drygt 12 år sedan. Nu är han längre än mig och klart starkare i händerna. Det är suveränt med barn. Tårtan var fin, det var Vindelbagarens bakverk.

Jag tänkte i går kväll på natten när sonen föddes, det var snö bus då med. Men igår slutade det med strömavbrott. Förunderligt att det är strömavbrott lite nu och då här hemma i Granö. Det är inte lika vanligt i Vindeln och definitivt inte i Umeå. Vad kan det bero på?

Efter några timmar kom elektriciteten tillbaka. Bra, det var en film med Eddie Murphy, han som skrattar så läckert. Jag blir glad av att se de denne Eddie M. Säg den glädje som varar, det var lämpligt spännande, då är det kört igen. Bara att lägga igen de blå.

På morgonen är det fortfarande strömlöst. Konsum får en dålig dag. Otroligt så sårbara vi har blivit. De som eldar ved, är utan elförsörjning till cirkulationspumpen. Affären har ingen reservkraft till frysarna. Ledningarna i moderna hus har dessutom mindre dimension och då blir det mycket dåligt självtryck.

Hurra, för att det är inmonterat en gjutjärnskamin KEDDDY i öppen spisen. Kedddy med 3 stycken d, då dröjer det innan någon fryser. Riktig go-värme. Sedan kom det genuin go-värme ifrån Tegsnäset. Där finns det, de som har spritkök. Födelsedagsfika med nykokt kaffe och te i termos. Det var både gott och omtänksamt.

Nu är min minsting på väg att bli en ½-deles vuxen ung man. Det är en förunderlig känsla och tecken på rikedom. Jag berikades med tre barn. Tre helt skilda personligheter. Ett rikt liv blev det men nu är det tätt på given. Sara den 6:e, Carl idag den 13:e, julafton den 24:e och Liv den 11:e januari.

Solsken på mina barn och de som uppskattar dem.

En kommentar

  1. Den förstfödda..

    Mamma jag vill bara säga att du är så go…
    Emellanåt… 😉
    PS Till julklapp önskar jag också matlådor med dina biffar i – eller är det bara Sara som har det privilegiet…? =)
    Puss & kram, goding..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.