Andningsapparaten utan el, det önskar sig ingen…

Vädrets makter rår ingen på. Helt klart. Vattenfall gör säkert vad de kan för att åtgärda felen efter linjen. Problemet återstår då skogen är lika nertyngd av tung snö. Det behövs så lite, så kommer det en ny natt utan elektricitet till andningsapparaten.

Antagligen har vi för få prominenta och inflytelserika invånare i Granö – Örträsk – Knaften området. Kvar finns ett genuint livsdugligt folk, som för det mesta, klarar upp alla svårigheter. Vi är van vid det mesta. Regnar det ordentligt och en längre tid. Ja, då lägger fasta telefon av. Det är någon nickande tjänstehjon som deltagande tillstår att det är mycket med bly kabel inom Granö området och då blir det problem med telefontrafiken. Mobiltelefonerna var det si och så med. Tills det inte gick att ringa 112 när bastun brann vid Ume-älvens kant. Då var det någon som vaknade.

Vad krävs för att Vattenfall skall vakna? De ställer upp nya stolpar efter linjer, senast i Norrfors, Tegsnäset i höstas. Varför inte gräva ner ledningen och det blir lugnt. Då kan även de som behöver andningsapparater bo kvar med lugn i sinnet.

Men vad beror det på, att det blir strömavbrott lite nu och då, här där det är så vackert att bo. I Vindeln hör man sällan talas om strömavbrott och i Umeå är strömavbrott en raritet.

Solsken på nedgrävda ledningar, ingen elektricitet fast det är över 10 vattenkraftverk i Umeälven, ett stenkast från elmätaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.