Sex kantig timmerknut

CarolaDen har varit på gång ett bra tag. Nu var det dags. Nya utmaningar är kunskaps höjande. Fyrkantigt timmer grillbord är uppbyggt med vanlig timmerknut. Lövånger har gjort en suverän knutmaskin för det ändamålet. Det går lika bra med Logosols knutnings mall, men knutmaskin är en behändig utveckling.

Däremot fanns ej givna anhåll för att ställa in för sex kants knuten. Första försöket blev "infött" och den 6:e trädelen fick inte plats. Matematik har alltid varit roligt och därför blev jag inblandad. Kokt kaffe är dessutom bra för tankeverksamheten. En grad fel, ser inte mycket ut för världen. Det växlar iväg när varje trädel har en knut i var ende och det går åt sex delar för att komma runt.

Slutprodukten blev bra. Jag är tacksam för att jag kunde bidra med något. Det är inte roligt att vara orsak till att Sverige går tungt. Jag är tacksam över att slippa fattigvården som det var förr, då den arbetsoförmögne flyttades runt och drabbade sina anhöriga. Det var intressant att se sex knutningen ta form.

Solsken på de som arbetar med trä.

3 kommentarer

  1. R(obban)

    för att man ska komma runt varvet som är 360 gr så måste varje knut för sig göra 60 gr, o då blir det 30 gr på varje stockände.
    Tänker vi lika??

  2. Carola Svanberg

    Jo, Berith, gumman ska få ett annat boende och därmed blir bägge hjälpta. Kanske att den som går hemma blir bortglömd i hanteringen av vart och hur. Efter ett långt liv tillsammans så är omställningen gruvsam för bägge. Tack för att du frågade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.