Sjukhemmet ordnade julskyltning…

Sjukhemmet Hagnäs-gården ligger 96,45mil från mig. Där finns min mor med sviter från en hjärnblödning. Jag pratade med mor och fick höra hennes glada berättelse. Glädjen över att hon fått se en välment ”julskyltning” nu då hon inte själv klarar av att komma sig ut.

Sjukhemmet hade gjort sin egen julskyltning och på gammalt manér dessutom. Bakom upphängt lakan var skyltningen dold. Så var det, för länge sedan, när julen började vid första advent. Vid ett givet klockslag plockas skynket bort. Det glittrar till, även i gammalt och slitet öga. Julen hör till de förhoppningsfulla.

De gamla blev bjudna på pepparkaka och ljummen glögg. Det var uppskattat.

Solsken på Hagnäs-gården i Gamleby.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.