Röda Korset gick ut på promenad…

Heder till den från Röda Korset som tog ut en rullstolsburen dam på frisklufts tur runt kvarteret. Det är kvalité. Livet är suveränt, men vi vet så lite om nästa stund. Från att vara en mycket aktiv 78 åring till att bli förlamad på kroppens ena sida, det är en svår förändring.

Livet på ett sjukhem är fyllt av träning och en mängd sociala intryck. Somliga är oroliga, några verkar ha det svårt och andra har funnit sig. Sjukhemmet heter Hagnäs-gården och samarbetar med en sjuksköterske utbildning. Kanske det inverkar på arbetsatmosfären som råder. Det är större genomströmning av arbetande personal. Ändå så verkar de lida av åtstramningar på samma sätt som andra sjukhem gör.

Det är inte länge sedan som mor var med på en ”extra vagant middag”. Jag hörde hur upprymd mor var. Det var gjort det lilla extra. Mors ”batterier” laddades extra i glädjen över den middagen.

Nu senast var det denne representant från Röda Korset som tog ut mor och hennes rullstol på frisklufts tur runt kvarteret. Vilket beundransvärt tilltag. Frisk luft är viktigt

Solsken på Röda Korsets representant och Hagnäsgården

En kommentar

  1. Terttu

    Hej Carola! Va fint du skriver om ämnet som berör många människor. Att få lite frisk luft betyder mycket..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.