Slag i magen på Renforsskolan…

Rektorn ringde och undrade. Tack, det var respektfullt. Alla inblandade var inte samtalade med. Skolan gör troligen polisanmälan.

Vilken skola vill vi ha, nä, så kan jag inte tänka. Det var inte skolan som slog.

Vad gör en polisanmälan, nja, några A4 efter gedigen skrivbordstjänst. Utreds det överhuvudtaget. Brott går säkert inte att styrka och ingen var troligen straffmyndig, o s v… Osäkert, det har inte uppstått blodvite. Endast en sargad ung själ med ömhet i sin mage. Varför hände misshandeln?

Ändå är en polisanmälan ett sätt att markera vad som är godtagbart i vårt samhälle. Vilka regler gäller och att leva med lagen är betydligt enklare än att leva mot den

Jo, misshandeln startade med att en mössa som skulle på rätt plats, två grabbar följs åt. Där framme finns mobben. Trackandet startar. Inga kameror finns uppsatta. Länsstyrelsen utreder incidenter sedan tidigare händelser och har inte funderat färdigt. Grupptrycket gör sitt.

Unga människor gör sällan som vi vuxna säger, de tar intryck av vad vi gör. Flertalet unga är produkt av livet kring var och ens matbord i hemmet. Det finns många arter av missbruk, alkohol, droger, psykisk ohälsa, abnorm sexualitet och etniska fanatikers godtycke. Det svider i ett modershjärta.

Vi får de ungdomar vi förtjänar. Flera av dem har inte upplevt omsorg och beröm. Det är inte länge sedan en 11 årig grabb står på en balkong och skjuter luftgevär, rakt ut. Det är drygt 30 meter till grannens hus. Föräldern krattar på gräsmattan utanför balkongen. Inte en reaktion, sneglar endast över axeln. Inom tättbebyggt område. Hur i helsefyr ska denne grabb respektera vapenlagen… Eller är det att hoppas på att intresset håller i sig och att det blir medlemskap i en skytteförening som ska hjälpa en ung människa att förstå var och hur man hanterar vapen.

En sak är klar, en ung grabb for illa i går. En ung människas hjärta och tillit smutsades ner igår. Kanske det var fler unga själar som for illa igår.

Det kom ett SMS kl 15.51.med texten Förlåt för det som hände idag. Ska inte hända igen. Vackert så, jag hoppas bara att det var ärligt. Men det var det enda livstecknet från mobben.

Jag undrar ändå, varför hörde ingen förälder av sig. Mobben bestod av tre fyra grabbar och en tjej.

Det borde finnas ett "plåster-på -såren" konto, så att den drabbade fick köpa sig något som den önskat och gruppterapi för de som utför övergreppen. En terapi med äkta intresse för att lyft unga som saknar fotfäste och framtidshopp . Det finns få dåliga unga männskor, men en ansenlig hög, med socialt trista vuxna. Socialkontoret i vår kommun har jag mycket dålig erfarenhet av, så dem är det inte lönt att störa. För där är de konflikträdda pappersamlarnas högborg. De når inte fram och då resulterar det endast i ett fall för Kriminalvården.

Solsken på en sargad ung själ och en kämpande rektor.

En kommentar

  1. Confused... men inte förvånad.

    Du har helt rätt. Unga människor gör sällan som vi VUXNA säger, de tar intryck av vad vi GÖR. Flertalet unga är produkt av livet kring var och ens matbord i HEMMET. Det finns många arter av missbruk, ALKOHOL, droger, PSYKISK OHÄLSA….. ect.. ect..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.