Bränsle när det behagar på Bilisten i Tegsnäset…

Köptrohet när bränslet är slut är inte enkelt.

Hur i all världen går det att vara köptrogen för bygdens bästa, när det inte finns förståelse för bägge parters insatts, kompetens och ansvar. Det är prästkrage varianten som gäller. Bränsle finns, bränsle finns, tackar tackar. Bränsle finns inte. Ojdå.
Bränsle finns inte =? Det är ingen fara för enskilt privat bruk med planering och framförhållning. Bränsle finns inte för yrkesmässig trafik, är ohållbart för en ansvarfull företagare. Inte är företagarens kund nöjd med svaret, att Bränsle finns inte, på Bilisten i Tegsnäset idag och i morgon eller tills tankbilen kommer nästa gång, helt avhängigt på när det beställdes.
Hur många liter är tanken på? Någon sa 15 000 liter. Vad spelar 15 m3 för roll om knappt hälften beställs.
I samma andetag hörs, att det går med vinst. Varför beställs det för liten mängd eller beställs för sent? Nu har väl inkörnings tiden gått ut och planeringen borde fungera.
Tiden är kort när förtroende tryter. Det finns storförbrukare i postnummerområdet 92295. Vårda våra lokala storköpare innan alla har hittat till Jonte på Umeåbränslen, dit man till och med ringer gratis på 090-77 77 17. Mycket serviceinriktad man, han Forsman och han har drivmedel alla dagar.
Vilka bränslekunder finns här? Det är en ansenlig vagnspark. Snöröjartraktorer, jordbrukstraktorer, skogsmaskiner, länstrafikbussar, beställningstrafikbussar och senaste tillskottet en tradare, alla med postnummer 92295 i inkomstdeklarationen (som Bilisten i Tegsnäset). Dessa företagare är beroende av tillgång på bränsle var dag. En säker tillgång på drivmedel är ett måste, enbart tradaren fyller 500 liter per normal tankning.
Ger dessa företagare upp och vänder sig slutgiltigt till säkra drivmedels leverantörer, då blir det inte enkelt för kompenationsfonden att få igen insatsen för att kunna återställa en badplats inom området som pengarna var öronmärkta till vid regleringen av Umeälven. Kompensationsfondens medel var rejäl grundplåt för att t.ex få igång vattencirkulationen vid befintlig badplats. Pengarna lånades ut för att möjliggöra Macken i Tegsnäset.
Solsken på den som inser allvaret och får ordning på bränsletillgången

10 kommentarer

 1. Lennart Granström Granö Turisms kassör

  Vi är uppriktigt ledsna över att inte motsvara de förväntningar som bygdens folk- eller Carola ställer.
  Orsakerna är nog inte som det framställs i bloggen.
  Någon form av likgiltighet eller nonchalans från Bilisten i Granöbygden är inte fallet, utan vi värdesätter det stöd som bygdens befolkning gett till mackens uppbyggnad.
  MEN, om stöld av 10.300 liter bränsle konstaterats kanske bloggaren och övriga förstår de svårigheter som kan uppstå.
  DETTA SKALL LÖSAS OCH BRÄNSLETILLGÅNGEN SKA SÄKRAS TILL VÅRA KUNDERS trygghet och nytta.
  OBS! Anmäl misstänkta nattliga besökare på macken!

 2. Carolas blogginslag verkar inte fel för mig…

  Jag har flera gånger under dessa tre år svängt in för att tanka och mötts av en papperslapp. Inte har väl stölden varit anledning till ALLA dessa bränslestörningar. Varför inte hänga ut en flagga när bränslet inte fungerar? Diesel svart, bensin vit och en grön för E85. Eller är det räkneverksfel.
  Modigt att hon törs skriva om det flertalet pratar om.

  Tack för att macken finns, nära och b r a, men då vill jag kunna tanka också ……..

 3. Carola

  Bilisten 011-400 34 15 har INGET med bränslet att göra som är levererat. Det är Granö Turism ansvar att mäta med ”sticka” för att erhålla kunskap om bränsle nivån. Jag frågade LG när stölderna skett och erhöll svaret under 2009. Någon har flyttat på 10 300 liter diesel och ändå sägs det vara god koll på läget. 10,3 m3. Jag äger ingen andel men jag är markägare inom kompensationsfondens bidragsinsatts. Solsken på den som får ordning på detta.

 4. Ortsbo

  Underligt att jag, som både andelsägare och markägare som berörs av kompensationsfonden, inte blivit informerad om ett så stort svinn av bränsle. Detta blev en nyhet för mig då jag följer denna debatt i bloggen…

  Nu har vi många inflyttade ungdomar i bygden. Kanske att de ska få plats i styrelserna. Kanske dax att de gamla rävarna lämnar sin plats i olika förtroendeuppdrag?!!

 5. Carola Svanberg

  LG efterlyste konstruktiv kritik, eftersom min blogg är så ”vinklad att det inte ens går att stämma mig”. Jag önskade att företagarna inom området bjuds in till ett värvar-möte och be dem vördsamt att köpa drivmedel på aktuella macken. Det finns fortfarande enstaka företagare som kan tänka sig att tanka här hemma för att stärka bygden. Ge dem något öre extra som bonus. Det är idealister som ändå är beredda att betala ~10 öre mer här. MEN då krävs att det finns drivmedel.

 6. jonas

  å hur i hela friden har det kunnat försvinna 10.3 kubik diesel??
  fräscha upp styrelsen med nå nytt folk å se till att det byts till en leverantör som kan hålla macken med drivmedel!!

 7. Peter

  som Ja så dom vill byta styrelse å bolag? Vi är många som tycker det är märkligt med bränsle som försvinner.Men det är många kriminella element som bosats i här å i närheten.

  Min plats i styrelsen är ledig.

 8. Dagge

  Jonas: Det finns förklaringar på hur det gått till när det försvunnit bränle. Men att här på bloggen lägga ut hur det gått till skulle bädda för att det skulle försvinna ännu mer. Att byta leverantör är heller ingen självklart enkel sak eftersom det har att göra med utrustning (kortläsaren)som leasas av bilisten. Styrelsen och framför allt föreståndaren har gjort allt som går för att få denna mack att fungera så bra som möjligt. Vid nästa årsmöte är alla delägare välkomna att göra sin röst hörd och ta en plats i styrelsen. Kommer man inte på mötet så försitter man ju sin chans att påverka.

 9. jonas

  tack för svaret. men när det börja gå mkt diesel å det inte stämmer med räkneverket borde det väl märkas rätt fort??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.