Vårlunch på Solbackens äldreboende

Det är vackert dukat på avdelning 6 denna nåden dag den 26 maj. En fin vit duk med rosa och gröna invävda ränder. Brudspirea i vasen med rosa och gula säsongsblommor till. Servett som matchar och bordplacering. Personalen har gjort det ytterst bra. Till vänster har jag Susanne i rullstol och hennes make och dagen till ära även hennes syster. Trevligt med bekanta ansikten, Susannes syster arbetade på Pia Närköp på Obbolavägen, då på mitten av 1970-talet. I den butiken fanns även en yngre pingla, det var Eva, men hon har visst flyttat från stan numera. Roligt med kända ansikten och positiva människor som väcker minnen.

Till höger har jag min ½sides förlamade mor i rullstol. Damerna vid vårt bord, har måltiden till ära, klätt upp sig. Det är många anhöriga som gästar och gästabud blir det. Lax och Västerbottens pudding med ägghalvor och västkuströra. Fräsch sallad och nybakad marängtårta med hallon och grädde. Mycket välsmakande.

Damen på kortgaveln brukar ha det svårt med maten, men idag togs det taburas. Kvalite att se så trevlig lunch med så nöjda boende.

Solsken på Solbackens äldreboende och dess personal.

3 kommentarer

  1. Torsten

    Vad trevligt att läsa dina två senaste blogginlägg!
    De riktigt genomsyras av optimism och även faktiskt framtidstro.
    Inte ett spår av sarkasm och retoriskt, perfekt placerad, elakhet. Det har annars varit signifikant för dina andra inlägg som bara har söndrat bygden och människor.
    Fortsätt på denna inslagna väg med dina inlägg och du bidrar till bygdens utecklande!
    Jag ska med intresse följa din kommande inlägg!

  2. Carola Svanberg

    Torsten, menar du att det gangnar bygden att blunda för verkligheten. Det är illa om vardagen inte går att belysa. Solbackens personal gjorde verkligen sitt bästa och han som gillar halstabletter och hans sonson har äkta humor. Ja, resten har du ju läst. Inbördes beundran med hejarklack är sällan utvecklande men enkel./Carola

  3. Torsten

    Då är det viktigt att fundera på den ”verklighet” som ibland beskrivs om den är den riktiga! För om man ska gå på att nån har hört att nån hade sagt att nån annan hade gjort istället för att ta reda på verkligheten så belyses inte verkligheten utan då blundas det för just verkligheten. Men av ditt svar på mitt inlägg så syns det ju att det finns lite kvar av den gamla stilen. Jag höll på bli lite orolig där ett tag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.