God Jul Malte…

”Rätte” Tomten knackade på. Kom in, stod stilla och lugnt avvaktande. Riktigt vackert klädd. Tomtens vackert vita hår mot den av ålder härdade ansiktshyn, av sol och vind. Leende och vänd mot mina barn Sara och Carl. Broder Tomas dotter Viktoria var också med.

Tomten stödde sig på en fin käpp, av skalad masur. Rejäl skinnväst med vackert bälte till byxorna och lappskor med hemvävda skoband. Ansiktet log med alla skrattrynkor, som en äkta rätte tomte kan ha.

Barnen stod absolut stilla, som fastfrusna av ögonblickets allvar.

Tomten såg att packeten var öppnade och undrade endast och allenast om hans tomte-nissar hade skött sig och att allt var bra. Tomten går fram till vart och ett av barnen och önskade dem en riktigt god fortsättning. Därpå tackar tomten för sig, går ut och som han sa, för att hälsa på fler barn. Barnen står andäktigt tittande vid fönsterposten, ser tomten runda fd Anna Sandbergs butik på sin väg söderut.

Jag kände igen tomten, det var Jan Jaxs dotter Annas son, han Malte. Bättre ”rätte-tomte” får man söka efter länge. Egentligen hade han varit ordinarie hos Harry Gunnarssons familj den där julen, men hann ändå med ett kontrollerande niss-besök hos Marita Granbergs familj och så även hos oss. Tack Malte.

Solsken och GOD JUL till Malte för hans välmenta besök.

En kommentar

 1. Viktoria

  Jag som alltid undra vem den där tomten var.
  Jag minns den julen, jag och Sara gav tomten en stor kram innan tomten gick sin väg!

  Tack för korten.
  Min far är väldigt lik som morfar, ja alltså Lottens pappa!

  Näe vet du vad fastra, jag måste skriva klart mitt inlägg på min blogg, där jag är osäker på om jag ska börja med piano eller viol eller hette det fiol!
  Ja svenska den är svår..

  Jag önskar dig en trevlig fortsättning av det år som nyss börjat!

  Du rockar även om vi inte ses så ofta 🙂

  Vi ses,syns och hörs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.