Krossade busskurer…

…det började vid norra utfarten Tväråbäck, krossade rutor på busskurrer på bägge sidor om E12, så fortsätter det ner till Umeå. Rutorna är av laminattyp och extra dyra.

Finns det någon med god ekonomi, som kan utfästa en belöning, så att de skyldiga måste stå till svars. Det är alltid någon som vet något. Det är inte ok att slå sönder.

Skattemedel ska gå till det som behövs, mindre dagisgrupper, bättre mat till våra gamla och tid att hjälpa de gamla att få i sig maten. Skolor och undervisning. Polis och brandväsende. Någonstans har informationen brustit, eftersom att åverkan på annans egendom sker utan att någon får stå för sitt beteende.

På något sätt så önskar jag morötter i skattesystemet. Det är ju deklarationstider nu. Vi har ju några balkar i Svea rikes lagbok. Äktenskapsbalken och Jordabalken med flera. Min dåtida suveräne chef på Häktet Umeå, Knut Thyni, påpekade alltid att livet var ”Beteende – Konsekvens”. Gör jag som så, så fick jag ta konsekvensen av mitt handlande. Absolut suveränt tänk. Enkelt klarspråk.

Vi ska ta ansvar och betala skatt, ty Sverige ska leva. Vi ska stå för de vi gjort, naturligtvis.

Låt oss få 2% rabatt på skatten för varje balk i Svea rikes lag, vi inte överträtt. Då lönar det sig att vara skötsam. Extra roligt att inte lockas att köra för fort. Istället för att jaga runt efter den Revisionsbyrå som hittar de största avdragen. Bäst vi lever ska vi dö, det gäller alla, då kan det sitta bra med någon som bryr sig inom åldringsvården, att vi klarar att äta opp den mat vi behöver.

Hade vi haft ”Beteende – Konsekvens” – tänket tidigare, ja, då kanske dessa rut-krossare lärt sig i unga år av sina vårdnadshavare att respektera annans egendom.

Solsken på den som lyckas få fram vem som bär ansvar för meningslöst felaktigt handhavande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.