Ibland undrar jag…

…när jag har rätt att känna vemod? När känslan jag känner inte beror på något annat än just vemod. När hjärtat hotas att rivas ur kroppen av sorg över saker man inte längre har makt över. När lillgänget talar om saker som de egentligen är för små att ens diskutera och förstå. När en mamma gör om samma misstag gång efter gång och hjärtat skriker medan hjärnan säger en annan sak. När kärlek inte räcker och maktlösheten omsluter en i tvångströja.

Minnen man begravt djupt återkommer som en gammal kofta.

Men ändå mitt i allt vemod är jag lycklig. Jag har insett att människorna jag har runomkring mig faktiskt inte försvinner, de är kvar trots all skit som pågår. Det ger mig ett hopp om att det faktiskt blir bra. För skiten som finns är inte min. Den tillhör någon annan och jag behöver inte om jag inte vill. Jag kan välja. Att vända bort blicken. Förklara men inte gräva ned mig. Älska de som inte förtjänar det och känna frihet i det.

Jag är min egen själs lycka..

Dagen har varit super. I sällskap där man inte behöver prata om man inte vill. Som låter en bara vara. Ätit enkelt men i havsluft så gott. Druckit kaffe, rökt mina hemrullade cig och känt lugnet tillsammans med älskade barn.

Jag kommer att klara det här på ett eller annat sätt.

Jag älskar dig!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.