Men snälla!!!

Varför ska okomplicerat vara så höjt till skyarna när komplicerat är så mycket mer spännande med fart och fläkt i?

Denna fråga kretsar rätt ofta i mitt huvud. Hur det okomplicerade livet ter sig så bra i mångas ögon medan det i mitt verkar helt absurt att vilja leva på repris dag efter dag. Jag beundrar dessa kämpar som lever sitt liv med samma partner, arbetar på samma jobb, reser på semester till sommarstugan, badar i samma vik, stabilt.

Många kvällar har det kretsat i mitt huvud när jag sitter i min ensamhet och förbannar min oförmåga att älska längre än kortare perioder, förmå mig att gå till ett jobb längre än några månader, läsa en trist kurs på universitetet osv. Fast å andra sidan jublat åt min styrka att styra mitt liv själv. Hur vansinnigt kul jag haft i perioder.

Ikväll innan middagen kastade jag ut denna fråga på jämmerliga facebook. En liksom jag smart och enastående kvinna i sina bästa år svarade: Int så dumt att känna sig trygg tror ja….ett annat ord för okomplicerat?

Då slog det mig. Trygg – okomplicerat.

Det är väl inte så enkelt? Tills jag tittade in hos en bekants vän som berättade om något som hänt i familjen. Då kom den där klumpen i magen. Längtan tror jag att det kallas.

Helt plötsligt stod jag mig själv i halsen. Jakten på det komplicerade har fått mig att må så dåligt i perioder. Har man dessutom bara levt i skuggan av komplicerat så vet man inte så noga vad det andra innebär. Förmodligen har jag kastat bort mycket trygghet i mitt liv, bara för lite kickar och spänning, extra bekräftelse samt ren idioti.

En sak vet jag i alla fall. Hädanefter ska jag inte använda det förhatliga ordet okomplicerat. Det får bli trygghet som ljuder mellan läpparna.

Men gott folk….det betyder verkligen INTE att jag ska ge upp mig som person, det jag har som intressen, mitt utseende osv.

Men kickarna…..dom kan jag vara utan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.