En hård jävel….

….så blir jag nog omtalad av vissa. Utan känslor, förståelse för något mer än för de som står mig nära. För det är väl lite så. Jag har svårt att känna något för någon som inte är i min absoluta närhet, som gör något betydande eller som bara är för att det är min avkomma. Min son uppmärksammade mig på detta och det är lite läskigt….Att det är så. Kanske också därför jag har så svårt med relationer. Har man inte förståelse för vad rätt känslor är så är det oerhört svårt att sätta sig in i hur andra känner sig när man gör något mot dem.

Sedan detta med att sätta saker i sitt sammanhang. Kände mig som en papegoja i fredags när jag satt och labbade….Hållbar utveckling är något som vi lärare ska ha med som en röd tråd i vår utbildning och som ska förmedlas till elever. Visst det förstår jag rent logiskt. MEN, (som också smarta sonen sa….) INGET är bevisat att det verkligen är så som de säger om miljön och så länge så är det svårt att ta till sig något. För hur ska jag kunna ha en röd tråd i detta när jag utövar mina ämnen? Jo, fjällkon håller på att utrotas…..Eh? Där finner jag väldigt svårt att koppla….För jag finner ingen direkt koppling mellan sambanden. Att sitta och tända på en tuss stålull för att förstå att det blir järnoxid är lite främmande för en människa som ska ha exakta svar.

Medicin…..Ja, där är jag en envis och hård jävel. Nu är det snart tre dagar utan värkmedicin….Den som aldrig ätit sådan medicin som jag blir i tvingad har ingen aning om hur det känns när man inte vill äta de något mer. Kroppen skriker formligen!!!! Pratade med syster igår och sa att jag ABSOLUT var färdig med detta…..Varför ska jag äta medicin jag inte behöver för att en läkare vägrar hjälpa mig att sluta?? JO, det krävs hjälp för detta, för att lindra abstinens symptomen….Men det får jag nu inte och jag mår väl inte så där jättebra men jag ger mig inte……Vill inte något mer. Visar det sig sedan att jag behöver det för min värk ja då är det en annan sak. Men just nu tror jag att all värk kommer av abstinens och det är otäckt….Som bara den! Jag blir verkligen genuint ledsen över att behöva bli behandlad så här av en läkare som borde vilja mitt bästa. Som också borde kunna ge mig rätt diagnosnamn på intyg osv.

Ja, ni hörde rätt. När jag behövde ett papper för att lämna till universitetet så skulle hon skriva min diagnos och det var ju intressant….För inte fan stod det bipolärsjukdom. Dessutom har hon skrivit ut för hög dos på min medicin och besvarat det med……"Ja, alla kan vi göra fel"….VA??? Och om JAG inte upptäckt det….Vad hade hänt då? En mindre klok människa på denna jord eller vad? Klagar jag på biverkningar är jag jobbig. Vill jag som alla andra ha ett värdigt liv, trots mitt handikapp är jag jobbig. Det är surt att vara beroende av psykvård…För tro mig, jag har försökt få min husläkare att skriva ut min medicin istället för psyk, men icket…De tar inte i sådant. Jag är utlämnade, blottad och utsatt för människor som jag trodde ville mitt bästa men ju längre tiden går desto mer inser jag att kampen är ojämn och jag har hål efter vägen som är svåra att ta sig ur.

Nej,långt inlägg, måste få ur mig lite skit då det är tärande….Dags för promenad med lite pantera i öronen…Då blir jag glad igen. Sen påverkar nog solen humöret med.

 

Frid vänner!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.