Jag slutar aldrig att förundras

Jag tillhör den grupp människor i samhället som gillar att titta på friidrott. Nu är det ju som bekant VM och jag tittar varje kväll, när jag har möjlighet.

Jag såg damernas 800 meters final igår kväll och hon sprang ju enormt fort Sydafrikanskan. 18 år – hur fort ska det gå nästa VM eller OS? Så läser jag här i tidningen på webben att hon kanske är man? Ja men då sprang hon ju i fel grupp?…eller. Jag hoppas att hon är tjej!

Sedan det här med svininfluensan, pandemi, vaccinering… Ok att det kan finnas människor som är i den riskgruppen som faktiskt kan dö i svininfluensan, men då säger de på nyheterna att vaccinet som skall användas, och som Sverige beställt och ska köpa in,  och som skall börja användas i mitten av september INTE är godkänt.  Två doser per innevånare har jag hört. Man vet alltså inte om det fungerar som det ska när man ska börja använda det.

Är allt en uppblåst grej för att vi ska kunna tänka på annat än kris i världens ekonomi? Är det ändå media som blåst upp detta? Ja, jag är kanske lite sarkastisk, men jag slutar aldrig att förundras.

Och så björnjakten……

Jag läste om björnjakten och såg att Västerbottenslän och Norrbottenslän, vilket är hela Lappland, får skjuta färre björnar än Jämtlandslän. Har det med befolkningsmängd att göra eller har det med storlekan på ytan att göra? Jag menar bor det färre människor i Lappland eller finns det färre björnar i Lappland?

En sak tror jag i alla fall. Att det finns lite för många björnar över huvud taget och i alla fall för många nära bebyggelse.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.