Fettisdag

Hur många vet egentligen varför det heter fettisdagen?

Kort kan man säga att man skulle kunna äta både en, två och ännu flera semlor utan att vara rädd för att man skulle bli fet, för efter fettisdagen börjad fastan ända fram till påsk. I vilket fall har vi ätit brunabönor och fläsk i skolan idag. Ja det fanns potatis också, som tur var, för det är inte så många som äter brunabönor i den unga generationen idag. 

Efter lunchen var det skidåkning som gällde och efter det så fick vi hembakade semlor i matsalen.

Vilka vi är? Elever och personal i Malgoviksskola där jag som bekant jobbar.

På tal om skidor. Charlott Kalla gjorde verkligen ett superlopp igår. För den oinvigde var det hon som tog guld på 10 km fristil för damer i OS igår. Vilken tjej! Vad månde bliva….?

Han Hellner gjorde också en jätteinsats trots att han inte tog medalj igår. Men det var nära. Tänk att åka sig helt slut och så fattas det någon ynka sekund till medalj. Jag begriper inte hur de orkar ens tänka nästa tävling. Jaa, jag säger då det.

 Nu har jag inte full koll men jag bänkar mig framför TV:n ikväll. Ett tag i alla fall. Jag måste ju tänka på att inte ha påsar under ögonen också.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Håkan Brodin

    Det heter inte fettisdagen utan Fet-tisdagen. Det kommer av att det är den sista tiden man får äta fet mat. Efter denna tid kommer fastan då man ska hålla igen.

    • Christine Svensson (inläggsförfattare)

      Jaha. Vad är skillnaden? Jo, jag har skrivit helt rätt för man skriver inte med bindestreck, som du gjort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.