Järnväg mellan Lycksele och Vilhelmina?

Visste du att det finns något som liknar en järnväg mellan Lycksele och Vilhelmina?

Jag har åkt efter den idag. Det känns som en järnväg med omvända spår. Kommer du ner i fåran/spåret så kommer du knappt upp ur den. Man kan likna det med ett välpreparerat skidspår. inte på att det är slätt och fint utan fårorna eller spåren. Var är väghyveln? Jo vi mötte en efter vägen men han hade glömt att sätta ner bladet!

Tänk att som sjuk  ligga på en bår och fraktas efter denna väg. Vad är det som säger att man inte blir sjukare av transporten? Vad säger chaufförerna som kör yrkesmässigt? Taxi, buss, ambulans och alla timmertransporter. Det kan inte vara speciellt roligt för dessa chaufförer heller.

Spåren som finns i vägen är hur djupa som helst. Knottriga och rent ut sagt livsfarliga. Och som jag brukar säga: Om jag hade löständer skulle jag behöva ta ut dom och lägga dom på sätet bredvid mig.

Är det besparing eller vad är det frågan om? Vem är det som har ansvaret? Eller är det för att det är inlandet och lappmarken vi pratar om och befinner oss i? När man åker neråt kusten och Umeå byggs det rondeller och annat för miljarder och här uppe har man inte råd att köra med väghyveln ett par gånger på vintern.

Vore inte detta något för våra politiker att jobba med? Lika viktigt som att ha lasarettet i Lycksele kvar är det väl att han väg som är farbar dit?

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.