Aldrig en nästa gång

Jag tillhör en kategori människor som måste besöka toaletten även när jag inte är hemma. Jag vet att det finns människor som kan klara sig hur lång tid som helst för att slippa. Men… idag så var det då dags igen och jag vet inte för vilken gång i ordningen jag gör samma sak. Alltså inte planerar mitt toabesök noggrannare.

Men vad är det människan skriver om, tänker du?

Jo en toalett i foajen till Åsbacka i Vilhelmina. Senaste månaderna har jag haft anledning att besöka detta hus ett antal gånger. Och dessutom denna toalett. En stor handikappanpassad toalett, ljus, trevlig, ren och fin. Men en sak begriper jag inte.

Varför sitter toarullen så långt bort från toastolen? Om jag inte är handikappad och inte har en följeslagare, så är risken att jag får skaffa mig en följeslagare efter fallet, när jag har försökt nå rullen alltmedan jag fortfarande sitter på toastolen. Jag blir lika arg varje gång, både på mig själv och den som konstruerat/utformat rummet. Idag tänkte jag att jag skulle ha haft en följeslagare som skulle ha fått ta ett kort på mig när jag försökte att sträcka mig efter papperet. Ganska kul tanke….. Men…..

Nästa gång ska jag dra loss en bit papper INNAN jag sätter mig ner, så att jag är beredd och inte behöver utsätta mig för detta igen.

Jag trodde aldrig att jag skulle blogga om ett toabesök men nu har jag gjort det. Jag tror att jag lättare kommer att komma ihåg vad jag måste göra hädanefter. Innan jag sätter mig ner och börjar…..

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Birgitta Johansson

    Ett mycket bra inlägg! Alla har vi liknande bekymmer då och då. Detta kan dessutom få (herrar?)konstruktörerna att tänka till nästa gång; och förbättra möjligheterna för en redan så utsatt grupp!

  2. Christine Svensson

    Svar till Birgitta Johansson (2010-03-16 21:36)
    Men herrarna behöver ju sitta ner på toan ibland dom också, och jag tror inte att de har så långa armar…. och så är det ju det här att göra två saker samtidigt.. 😉

  3. Christine Svensson

    Svar till Märta (2010-03-17 19:13)
    Ja men tänk Märta att det är i foajen till Äldreboendet Åsbacka. Jag har till och med sett arbetsterapeuter gå in på den toan. Varför reagerar inte någon?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.