Grundlurad, eller?




Tänk att jag blev så grundlurad på lurardagen den första april! Jag blev så upprörd så jag hade ett långt anförande över  vad jag skulle säga den dagen jag öppet skulle få agitera över detta.  Om jag inte suttit i bilen på väg upp till Lövberg hade jag förmodligen inte behövt bli så upprörd som jag blev.

Jag minns när man i TV sa att vi skulle dra en strumpa över TV-rutan och då skulle vi kunna se färgtv. Mamma och Pappa var ute i ladugården hos kossorna så vi dristade oss till att ”tjyvta” en strumpa av mamma och klippte sönder den som de sa att man skulle göra. Mamma upptäckte aldrig vad vi gjort, inte vad vi vet i alla fall. Men jag kan tro att hon sedan upptäckte att hon bara hade en strumpa av något av de par hon hade.

Vad blev jag då lurad av den här gången? Jo i P4 extra med Lotta Bromé fick vi höra hur  hon intervjuade radiochefen  och han sa att den analoga radion skulle släckas ner  första januari 2011. Radioutsändningarna skulle alltså bli digitaliserade. Vi skulle kunna ta vår gamla radio och få 1000 kr för den när vi köpte en ny digital, eller en dator…… Det skulle dessutom finnas rabattkuponger med bild på hon kulturministern och på Pagrotsky och en del andra.

Christine hon gick naturligtvis upp i spinn. Hur ska det gå till när vi knappt har täckning på mobiltelefon häromkring?! Naturligtvis hann jag både tänka och säga en hel del hemska saker.

Det lustiga var att när jag berättade om det någon dag senare, för en ganska uppdaterad person i min bekantskapskrets, reagerade inte han nämnvärt på det.  Ja, ja, tänkte jag, han bor ju i Stockholm så han behöver ju inte bry sig. Men det var ändå konstigt att ingen sagt något om det varken förr eller senare.  Det måste ju vara ett första-aprilskämt, eller hur? Jag har inte hört ett ord om det sedan skärtorsdagen.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.