Med bredband på riktigt

….. vad det  nu är. Men för mig är det att kunna starta datorn och att bli uppkopplad.

Nu finns det säkert de som tycker att jag tjatar om bredband och bredband. Ja det är viktigt även för fjäll- och glesbygdsbor att ha bra uppkoppling. Viktigt är också att leverantörerna håller vad de lovar när vi handlar.

Man pratar om att bygga ut för 4G i Umeå. När får vi 1-2-3G?

Jag har testat det mobila bredbandet i fjällvärlden och jag säger stackars människor som måste använda och förlita sig till detta.

När jag ringde Telia och fick svar av en mycket trevlig tjej på supporten sa hon faktiskt att det är utomhus som räknas. Alltså om jag tittar på täckningskartan för Telia mobilt bredband så ser det ut som att det ska fungera där uppe i fjällvärlden. Tjejen på supporten sa att det var utomhus som täckningskartan visade. Jaha, svarar jag. Vem sitter med sin dator utomhus? Här. På vintern? Inte har jag läst om att man ska ha någon speciell antenn heller.

Falsk marknadsföring kallar jag det här för. Det löjliga är att jag var ansluten men fick inte till någon uppkoppling eller tvärtom, kanske man säger.

Det här är en viktig fråga för våra politiker att driva. lika viktig som att man ska ha en Norrbottniabana!

Det som ändå gör livet lite mer värt att leva är att våren är på väg även här på Häggstrand. När vi kom hem idag var det +7,4 grader i skuggan. Det innebär att när solen skiner och det är så varmt kan man vänta sig att får se bin i luften. Mycket riktigt.  Idag var det dags för rensning. Det betyder att bina flyger ut för första gången efter en lång vinter i kupan. Rensning betyder att det rensar tarmen. Alltså på ren svenska, skiter. Sen flyger de in igen och så börjar ett nytt biår kan man säga.

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. ivar

    Vid sista programmet av Mästarnas mästare så funkade det mobila bredbandet bra tills en minut efter programslut, då dog det fast man hade bra mottagning. Det verkar som om kundtjänst på Telia läser din blogg så då ser dom det här problemet. Men nu är snart turistsäsongen över och då funkar bredbandet till sommarsäsongen börjar.
    Över till något annat. Är det svår med biodling? Mycket saker som man måste köpa in för start? Har haft vildbin som bosatte sig i altantaket och de var bra på att vakta huset för de anföll främmandes personer som gick ut.

  2. Christine Svensson

    Svar till ivar (2010-04-11 15:06)
    Hej Ivar. Nu slutar vi om bredband eller vad man ska kalla det. Jag ska skicka tillbaka det jag har köpt till Telia.
    Nu till biodling. Nej det är inte svårt. Har man en bra mentor kan man börja utan ”kunskaper”. Det gjorde jag. Men det är inte helt arbetsfritt om man så säger. Man behöver lite grundmaterial samt ett bisamhälle. Några tusenlappar får du räkna med. Men de ger en mycket tillbaka. Inte bara honung utan de stillar ens nyfikenhet också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.