Ett hundliv

Vi har varit med vår Pirak på utställning i Storuman idag. Riksutställning för Finsk spets och Norrbottensspets. Som bekant är det en Finsk spets som vi har och han är fem år.

Det här med utställning är inte det lättaste. Vem ställer ut vem? Det är hunden som ställs ut men det är föraren som ska ställa ut den. Ja, det där blev invecklat. Men det är inte helt lätt vare sig för hunden eller ägaren. En massa fötter, tassar, ljud och inte minst dofter. Helt slut har han varit i eftermiddag, hunden alltså. Husse som gick inne i ringen med hunden har varit lite trött också. Det är nog lite stressigt för alla.

Mest stressigt var det nog för matte som försökte se normal ut trots att hon skämdes över hunden som inte uppförde sig. Varför uppförde då inte hunden sig? Ja, det är ingen som har tränat honom på det – alltså att uppföra sig.

En sak är säker. Helt naturligt är ju min hund finast. Vore ju konstigt om jag inte skulle tycka det. Det är dommaren som inte har rätt öga till min hund. Om det går dåligt alltså. För oss gick det ändå ganska bra idag.

Fint väder med en sol som sken från en klarblå himmel. Gott kaffe kunde man köpa också.

Nästa gång, om det blir någon fler gång,tar jag med mig en stol.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.