Vad innebär väghållning

Vad innebär det att någon är väghållare? Vart ska man klaga när en väg är under all kritik? Hur kan en väg bara få förfalla och varför ska en del trafikanter få stå ut med vad som helst?

Nu är det ju den tiden på året när alla vägar har en tuff tillvaro. Men hur kan man som väghållare bara strunta i vissa saker? Efter denna Skog-väg som jag bor och trafikerar varje dag är det rent ut sagt för bedrövligt just nu. Det finns två broar efter vägen och vid varje bro har det blivit stora gupp som det längst nere i är fullt med vatten. Man vet inte om man hänger upp bilen på kanten när man ska över.

Sedan att det blir tjälskott och små gropar det är vi vana med och det är inte konstigt heller den här tiden. Vi som bor efter vägen och trafikerar den varje dag vet var gropar och hål finns. Men stackars de som inte vet.

Och om det inte vore nog med det så har man satt i gång med att köra ut timmer efter den också. Just nu.

Den som sköter om vägen lyser med sin frånvaro. Skyltar som är uppsatta för att varna för gupp har ramlat omkull så de fyller då inte någon funktion heller. I vinter när vägen var både frusen och snötackt då åkte minsann den där "kollbilen" här ibland flera gånger i veckan. Men nu tror jag inte att de vill köra här för att de är rädda för att bilen ska bli skitig, och kanske sönderkörd.

Något fel är det i alla fall.

Vad jag tänker är: Vad krävs för att få lite grus i gropen? Kan någon ge mig ett tips?

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Det är trist när vägarna är så eländuga att man inte ens kan köra på dem ordentligt. När avgassystemet går sönder blir man bara så arg men som du säger…vart går man med sina klagamål?

  2. Christine Svensson

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-04-15 15:51)
    Jag vet inte vart man går. Men man kanske har tur att Vägverket gör som Telia gjort, någon slags länkning, eller vad det kallas till bloggar, så kanske de ser och reagerar.

  3. litentanta

    Tredje kommentaren på raken, o sista, lovar! Återigen drar
    jag upp Blaikfjället men till saken hör att vi faktiskt
    åkte efter en sån där ”kollbil” en vår. Har aldrig åkt så
    sakta någongång! Vägarna är ju oftast så usla att de
    kryper fram för att inte få några stora utslag (gissar
    jag på en höft)
    Har inte Vilhelmina köpt upp/tillbaka ansvaret för vägarna
    nu igen förresten?

  4. Christine Svensson

    Svar till litentanta (2010-04-23 15:56)
    Vilhelminas allmänna vägnät är det PEAB som sköter väghållningen och det märks ju!
    Och vet du, i vinter när vägen var ren och fin hit upp till Skog och Mark då körde ”kollbilen” ett par gånger i veckan. Nu är det bl.a jag som brukar ringa efter den!? Vägen är för skitig och dålig för att de ska idas köra här. Det tror jag i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.