Den gröna burken

I går hamnade den gröna fyrkantiga burken med lock och två hjul på, vid min infart.

Längst nere på botten av den ganska höga saken låg en lapp med information på. Information om vad jag får lägga i burken för att få den tömd. På lappen stod det att om det var annat än brännbart i tunnan så skulle den inte tömmas. Är det så att någon gräver i tunnan innan den töms? Stackars den som ska gräva i alla tunnor innan den stjälps in i sopbilen. Måtte den personen ha bra betalt!!!

Det är nytt för oss i kommunen att vi får soptunnor även ute i byarna. Lite spännande också. Det är nu jag får kvitto på hur duktig jag har varit vid kvinnofällan. Jag menar på att sortera all plast, allt glas, papper etc.etc. Det är också ett kvitto på hur mycket jag bidrar till att spara på miljön. Men… jag får likt förbaskat köra allt det andra flera mil för att kasta det.

Jag resonerar så här: Istället för att sopbilen kommer en gång per vecka, eller rent av var fjortonde dag, och tömmer en container i alla byar, så ska den köra, bromsa, stanna, och starta igen vid alla tunnor. Går det inte mer energi till det? Är det inte mer miljö-o-vänligt?

Jag får lita på uträkningen, sortera mina sopor och tänka att jag kanske är med i miljöbesparingen ändå.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.