Tronbestigning

Nu har hon intagit sin tron. Eller nu har hon börjat sitt hårda jobb. Drottningen alltså, ja bidrottningen som vi tillsatte i en av kuporna här hemma på Häggstrand. E har kollat upp idag att hon finns (för om inte de andra i kupan vill ha henne så knipsar de henne, och då är vi lika fullt utan. Så är det i biets värld ) och allt verkade ok.

Hon har ett hårt jobb. Under högsässong, på sommaren alltså, kan hon lägga upp till 3000 (!) ägg per dygn. Nu börjar det ju gå mot höst så produktionen börjar nog minska nu, men de ägg som läggs nu skall bli de bin som överlever vintern och ser till att drottningen överlever.

När vi kommer hem från Lövberg, vilket vi gjorde idag, är det alltid samma spring.När man kliver ur bilen så ser man så mycket som måste göras. Det första vi fick ge oss på var jordgubbslandet. Drygt sex liter röda, fina gubbar från mitt lilla land. Inte dåligt!

Jag har bläddrat i tidningarna som låg i postlådan. Det stod inte så mycket mer i papperstidningen än på nätet. Det jag mest lagt märke till de här dagarna är de lurade bärplockarna och så "politiker-tjafset" i Vilhelmina. Att det regnar/skyfall i Pakistan och det brinner i Ryssland. Bara tråkigheter.

Hos oss tycker jag att det bara regnar och är grått för det mesta. Sjöarna uppefter dalgången är fulla med vatten, till brädden, men Vattenfall säger att magasinen är tomma?

När kommer vi att få billigare ström? Eller när kommer vi att få betalt för den ström vi levererar?

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.