Hemma

 Hemma efter en helg i Lövberg i stugan. Flera fina dagar. Sjön är frusen och somliga har lagt ut nät på sjön. Isen var ca 10 cm där de höll på. Somliga alltså. Men man kan förstå att det kan vara vanskligt med ny-is. På torsdagen såg vi en fiskare på nedre Kultsjön men idag när vi åkte hem fanns ingen is just där.

 Fin vy från verandan

Det som aldrig får mig att fatta och att sluta tjata om är sophämtningen, eller rättare sagt sophanteringen i kommunen.

I Lövberg finns containern kvar. Jag behöver inte ha någon tunna där. Jag behöver inte sortera. Och varför ska jag?  Hur många år har gubbarna på kommunkontoret eller "Förvaltningshuset" som det heter suttit och filosoferat om den här frågan. När det så äntligen ska till, ska ske, ja då fungerar förbaske mig ingenting. Jo en sak fungerar, sopbilen kommer och tömmer när den ska.

Jag har inte haft varken tidning eller dator med mig den här gången och när jag kommer hem så vad möts man av i tidningen. Jo, det här förträffliga lånet som kommunen gett till, Cloudberry Village AB, och som verkar ska bli större om det går igenom. Visst ska vi satsa på turism och utveckling men då ska alla ha samma chans.

Ibland känns det som att det inte spelar någon roll vad vi medborgare tycker. Läser man kommentarerna under artiklarna på vk.se verkar det som att många tycker men hur kommer det att gå. 

Var finns den person som vågar vara "kommunens innevånare" (läs artikeln) för att överklaga detta? Eller är det inte något att bry sig om?

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.