Rädsla för kvinnor?

 Har vi i Vilhelmina en rädsla för starka kvinnor. Eller har männen det?

Vi hade ett kommunalråd, en stark idérik kvinna Anneli Nordström som nu är Kommunals ordförande, Agneta Lindström-Berg och nu sist Maria Kristoffersson, alla tre är just kvinnor.

Ingen av dem stannade länge på sin post. 

Vad kan det bero på?

 

Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. tätortsbo

    Enkelt. Vi har KG. Han släpper fram kvinnorna en liten bit, sen är det stopp. Mest är det lilla frun. Om det inte berodde på KG skulle aldrig Åke kommit fram heller, han är ju bara lillebror till Vilhelminas egen påve… En som säger ja och amen. Kvinnorna mobbas bort direkt eller indirekt.

  2. Bert

    Det handlar inte om männen. Utan en klick politiker som styr. Om några råkar vara män handlar inte att de är män. Utan att deras personligheter styr Vilhelmina och inte deras kompetenser. Hur många som måste bort från spelbrädet går inte sia om. För alla nya som kommer upp puttas över kanten omgående. Därför är Vilhelmina ett kvävande tillhåll och kommer förbli. Risken är att politiker som vill upp är en spegel av makten för det passar kulturen. Om det är kvinnor eller män spelar inte så stor roll, allt blir som det alltid varit.

  3. Analysen

    Både när det gäller män och kvinnor så finns ju väldigt olika människor med olika egenskaper. Det finns kompetenta, mindre kompetenta och helt inkompetenta människor. Att dra slutsatsen att alla kvinnor har samma kompetens eller att alla män är rädda för starka kvinnor stämmer helt klart inte. Vissa kvinnor blir bortröstade i allmänna val. Andra upplevs för starka. Vissa klarar inte sina uppgifter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.