Nu har det hänt igen

Vi har serverat elever och lärare i skolan stekt lax från Breviksgården idag.

Breviksgården ligger i Malgovik och odlar fisk i Malgomaj. Det är så roligt att få ge gästerna en sådan mat. Alla ser ut som killen på O´boy burken gjorde förr. Alltså tungan lite utanför. De slickar sig om munnen de små. Det finns ingen gång alla äter med en sådan aptit. På mig själv rinner "snålvattnet".

I kväll hör jag något annorlunda utanför väggen. Det blåser. Mitt vindspel pinglar och ljuslyktan som är tänd varje dag fram till trettondagen rör sig lite lätt i vinden. Det är länge sedan det blåst nu och temperaturen är förhållandevis hög. -4 grader just nu.

Nu har jag arbetat mina dagar den här veckan och nu ska jag plocka fram julen här hemma. Det blir inte så mycket julpynt numera men ett par tomtar ska fram i varje fall. Jag är ägare till ett antal fina tomtar som Ann-Marie Stenmark har gjort. Och de håller på att vara kult nu. Tur att Mor Eva samlade på hennes tomtar. 

Nu ska jag bänka mig inför "Bonde söker fru". Ganska töntigt program men har jag börjat att se det måste jag ju få veta hur det går.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.