Jag tror jag fattar…ingenting

 Läser en artikel här på VK där man skriver att det går mycket pengar och salt i år därför att det snöar så mycket.

Jag, en "dum" inlandsbo fattar ingenting. Vi behöver inget salt. Vi tar på vinterdäcken och så kör vi med en hastighet  som passar väglaget. Men söderöver och vid kusten vet vi ju att det saltas för kung och fosterland. Varför måste man salta. Går det inte att ploga som man gör i inlandet och norrut. Eller jag kanske ska säga som man gjorde förr. Inte är plogbilarna så flitiga nuförtiden. Men det kanske beror på att så mycket pengar skall gå till saltning på något annat ställe.

Igår gick en film på fyran som heter "The day after tomorrow" som handlade om hur naturen gör helt tvärt om vad vi tror att den ska göra. ( Det är min tolkning) Eller i varje fall kanske en förvarning om vad som kan hända. Ingen vill tro på vetenskapsmannen som varnade för vad som kund ske i framtiden om man inte……. 

Är det kanske det som skett i Landet Sverige. Det kan förekomma vinter i detta land. Nu är det andra året i rad som det blir mera vinter än vi väntat oss. OCH nästan inget fungerar

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Lars H

    Du har så rätt så. Saltet är ett fullständigt onödigt ont som bara behövs för att den utländska lastbilstrafiken inte ska störas…. Huvaligen om vi skulle kräva att de utländska lastbilarna skulle ha vinterdäck…. Och på köpet kunna upphöra med saltsvineriet. Vilket är en enorm onödig miljöbelatning på naturen.

  2. Mikael

    Kusten ja, Östibyn ligger nog inte vid kusten då för vi vill verkligen inte ha salt på vägarna. En saltbil passerade här för några år sedan och den vintern hade vi tusentals renar på vägen som man skulle passera, morgon och kväll. Så, int salt vi.

    Men snö då – nu har vi så mycke lössnö här att skotern inte sys när man är ute och kör, kul men dålig sikt. Man måst stå upp för att se över snösprute. Hur ser det ut med snö där bort i skogen förresten?

  3. Christine Svensson

    Svar till Mikael (2010-12-20 23:16)
    Allt som är syd/öst om Vilhelmina är kustland för mig.
    Vi har inte så mycket snö här, ännu, men det faller varje dag nu. Och vi kör utan salt…… tror jag.

  4. Christine Svensson

    Svar till Lars H (2010-12-20 19:46)
    Ja, hur går det om våra lastbilar kommer med dubb utrikes? Min bror skulle till Tyskland en en gång. Mor och far hade gett honom nya dubbdäck. Han fick plocka all dubb ur däcken innan han fick åka över gränsen… kanske det är så fortfarande, tänker jag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.