Telefoneriet

 Igår fick vi så det väntade beskedet att det fasta telenätet skall stängas ner till Skog och Mark. Närmare bestämt i september.

Men det lovas ju av Telia att det ska bli bra. 

Nu ligger ju Skog och Mark lite närmare Vilhelmina, men det är nog svårt att prata i mobiltelefon hemma på Lövstrand, hur ska det då bli med det nya som telia erbjuder?

Jag vill inte vara pessimist men ibland (ja egentligen ganska ofta) kan jag inte låta bli.

Jag är just nu upp i fjällvärlden med mitt mobila bredband, som det lovordas så mycket om och jag säger fortfarande att det är bedrövligt. Helt enkelt bedrövligt. 

För att kunna läsa tidningen idag och inte i morgon har jag bl.a. kopplat bort alla bilder. Det går lite fortare då men det blir ju som så innehållslöst. Det är bara reklamen som fladdrar förbi. 

Det finns ju nu till och med 4G, ute i landet, och här kommer man inte ens upp på mer än 4 EDGE. Ska det vara så dåligt?

Stackars alla fjällbor! 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Sven.

    Du borde syna Net1 och Alltele, de går på 450 bandet, visserligen inte lika snabbt som 3G, men har en mycket större täckning, sedan kan du koppla till IP-telefoni. Net1 är i dagsläget billigare och det de som är nätägare. net1 kommer att öka hastigheten i nätet till hösten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.