Fiske-(o)tur

 Varit på Kultsjön på fiske. Vi hade hört att det skulle vara så bra nu.

I och för sig så är månen i fasen ny, så att det ska egentligen gå bra om det är som jag har hört.

Ett par rödingar blev det men inte av den storlek som jag vill ha. Men någon som var på hugget var laken. Fy vilken äcklig varelse den är. Då får den vara så god den vill. Jag för min del har aldrig ätit av den.

Värst är det när man kikmetar som jag gör. Man ligger där och försöker titta bortom kanten, alltå bredvid hålet, men det går ju inte. Man önskar att man hade en spegel ibland som man kund sänka ner lite försiktigt bara för att kunna se, lite i alla fall. Som sagt där ligger man lite lagom slapp och väntar på att få se den fina, stora rödingen som skall komma fram mot kroken. Det är lugn i hålet och andningen känns lagom lugn och fin.    

Plötsligt händer det.

Förbi kanten mot kroken kommer den där glidaren till lake. Öppnar munnen och suger in kroken. När man fått upp den så sitter den inte så hårt, som tur är, för jag vägrar att ta i den. Så flyttar man till ett nytt hål – för lakskrället har ju skrämt alla andra, tror jag. Man sätter på ny maggot, lägger sig till rätta, lugnar ner andningen och väntar. Nej inte en till. Jo, det blev fyra totalt på söndagen. Kanske jag har fel sorts blänke? Måste kolla med Rolfs Fjällfiske. Han brukar veta.

Fint väder och ingen snö på mackan. Det får duga.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.