”Ryssmyggor”

 Om jag inte läst tidningen så hade jag inte vetat vad det var. Men Kultsjöns yta har också såna här myggor på sig. Vimsiga och tråkiga insekter som jag undrar vilken nytta de har.

Tåkiga tycker jag men fåglarna kanske tycker annorlunda. Och fiskarna naturligtvis.

Jag tycker att i stället för att svärma och ramla ner i vattnet så skulle de sätta sig på alla telemaster som finns här i inlandet – fjällvärlden. Då skulle Telia, eller vem det  är, vara tvungna att skicka ut folk som skulle sopa av masterna och då förhoppningsvis skulle upptäcka att det är något fel på systemet. 

Jag undrar om man skulle kunna genmanipulera dem eller ordna så att de skulle ändra sitt beteende?

Systemet som kallas mobiltäckning. Mobiltäckning vilket vi nästan är utan, numera. Det är fruktansvärt att det får vara så här. Vi ska inte kunna använda oss av en teknik som vi nästan är tvingade att ha. För övrigt blir vi tvugna redan i höst. 

Det märkliga är att vi har haft mycket bättre täckning tidigare än vad det är nu. Och då undrar jag om de har tagit grejer härifrån för att kunna förbättra neröver landet?

Kan detr vara så?

Etiketter:

7 kommentarer

  1. Max Fredriksson

    Ang teletrafiken så är det ju sånt som händer så lätt när man avreglerar en marknad och sen inte kräver att det skall vara knkurens på lika vilkor. Det är klart att de satsar pengarna där det ger mest vinst och inte ger hela befolkningen bästa möjliga service.
    En lite filosofisk fundering ang ryssmyggorna så kanske det är myggor som fått i sig några ryssfemmor? 🙂

  2. Ivar

    Grejerna håller på att vara gamla och då har dom inte samma ork som då dom var nya. Det känner du väl själv, inte är du lika pigg i benen nu som för 20 år sedan.
    Dom bygger nya master för att bättra på täckningen och då drar dom ner effekten på de gamla för att de inte ska störa varandra. Bor man då åt fel håll så blir det sämre mottagning.
    Du får själv välja vilket av mina påståenden som är mest troligt eller om båda är likvärdiga.

  3. Christine Svensson

    Både Ivar och Max säger ju sanna saker. Det jag tycker är att vi är så flata här uppe. Varför ställer vi inga krav? Det spelar ju ingen roll att vi är färre som bor här än omkring de stora städerna. Vi betalar ju skatt och avgifter för att kunna leva på lika villkor eller har jag missuppfattat allt? vi fyller ju också en funktion i det här landet/samhället, eller hur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.