Glesbygd

 När jag läser faktarutan i artikeln om Telia och hur det fasta telenätet läggs ner, och var det kommer att läggas ner, får jag en underlig känsla i magen. Det är faktiskt så att jag mår lite illa.

Är det det som kallas för ångest eller "ångestbetonat"?

Den ångest jag känner att jag får är för att  när jag läser faktarutan och ser hur många i själva verket som nu "kopplas" ner från det fasta nätet blir jag nedstämd. Jag blir nedstämd därför att jag fattar att vi inte kan förvänta oss den service vi har rätt att få när vi inte är fler som bor kvar här. 

Å andra sidan är det ju inte lätt att bo kvar här heller. Inga jobb, inga kommunikationer som är något att hänga i julgranen. Vägarnan är urdåliga på många av de här ställena. Och….. varför skulle vi behöva ha telefoner som fungerar….. lika bra att vi flyttar…. MEN vi tillhör ändå de som kan sätta in IP telefoni om vi vill. Tack vare att vi är en av de byar som har bredband.

Men det som är ännu värre i hela kråksången är att politikerna verkar inte bry sig speciellt mycket  heller. Är inte det en del i kommunens skyldighet att kunna bistå oss när det osar omkring myndigheter?

Nej. De har fullt upp med att tjafsa och att visa någons slags maktfullkomlighet. Jag tycker inte att det verkar som att de har tid att bry sig i det förtroendeuppdrag de har fått.

 

 

Etiketter: , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.