Jag tar mig för pannan

 I fredags skulle min E vara bussig med mig och byta däck på min nya, fina, moderna guldfärgade Volvo.

Han kom in efter att ha gjort det och var nästan vit i ansiktet. Varför?

Jo, så här sa han: Var glad för att du inte behövde göra det själv. Vilken jä…. domkraft. Den går inte ens att veva. När jag då kommer hem från en datorfri helg läser jag om han som kunde fått bilen över sig pga att domkraften vek ihop sig och föjderna kan man ju förstå OM han hållit på där vid bilen, med hjulet avlyft och allt….

Kan man behöva skaffa sig en typ "pumpa upp" domkraft för att bilens är så dålig? Ska man skjutsa omkring den i bilen för att vara på den säkra sidan för att kunna fixa ett hjulbyte??

I min nya, fina flera hundratusenkronors bil, finns inget reservhjul utan det är en sån där snabblagning, vad den nu kallas. Men då undrar jag varför det finns en domkraft? Allra helst om det är som för han i artikeln att man ska byta domkraft efter varje användning. Enda gången vi använder domkraften är ju när och om jag byter mellan sommar- och vinterdäck hemma. Alltså skulle jag behöva köpa 8 nya domkrafter per år???!!!

Men… det är väl som med allt annat vad gäller nya bilar och bilar nuförtiden.  Man ska in på verksta´n för att byta däck också. Annars lever ju inte bilverkstäderna…. kanske.

Som gammal Bilkårist har jag bytt däck och tittat till min bil hemma, det som har gått i alla fall. Men…. det är nog slut på det nu.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.