Hjärtat i halsgropen

 I eftermiddag när jag körde genom Laxbäcken fick jag nästan hjärtstopp.

Jag kör i en hastighet av 60 km/h, vilken är den tillåtna. Jag får möte med en annan bil så jag kör alltså på halvljus. Plötsligt får jag se något som rör sig i ögonvrån. En fotgängare var det. Personen hade reflexväst, vilket är bra, men det räcker inte.

Jag fick en gång i tiden lära mig att reflexen skulle sitta så lågt som möjligt. Det var väl också därför de oftast satt i ett ganska långt snöre. Som gammal Bilkårist har jag också varit en bland dom som lärt barn och vuxna hur viktig reflexen är i mörkret.
Om vi tittar på människor som jobbar efter vägarna så har de reflexer nere på byxbenet också. Varför det, tro?

Reflexvästen är bra men den räcker som sagt inte. Tänk på det nästa gång du går ut.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. marlene

    Den personen hade i alla fall tänkt till och tagit på sig en väst. Jag tycker att det är skrämmande mycket folk som får på promenader utan att använda reflex alls. Och hundar! hundar syns ju inte alls!
    Det är förunderligt att inte fler olyckor händer.

  2. Kristina

    Hej 🙂 Tack för tipset, jag är ofta ute och går och har reflexväst då jag vet hur illa det är att inte synas men har upptäckt när jag kört hur dåligt man syns med reflexväst men visste inte det om lågt sittande.. så nu blir det införskaffning av rejäla fotreflexer. Tack! 🙂 Trevlig dag. Mvh / Kristina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.