Väghållning igen….

Trots att politikerna på Kfm i måndags uppmanade oss att inte skriva så negativt om vår kommun etc, så måste jag slänga lite skit. 

Väghållning, underhåll av vägar ja allt vad som handlar om vägar, går ju att klaga på hur mycket som helst. Vi som bor efter grusvägar vet hur bedrövligt det kan vara.

Som bekant har det ju snöat en hel del ett par dagar. Kom det någon plogbil under de där dagarna? Nej det gjorde det inte. Med påföljd att vägen har varit blöt och slaskig och på nätterna har de där spåren frusit till och vägen är rent för bedrövlig att ta sig fram efter. Det är med ens liv och hälsa men ger sig ut, och ut härifrån måste vi, på morgonen när allt fortfarande är fruset.

Nu vet vi att NCC kommer att ta över väghållningen från PEAB och det verkar som att PEAB helt har lagt av redan. Men man undrar vad Trafikverket säger om allt det här…. eller bryr de sig? Är det ändå bara pengar som räknas? 
Jag hoppas att NCC räknar på ett annat sätt än PEAB.

Jag med en vanlig människas hjärna begriper att om de plogat bort den snö som kom sist, skulle vägen torka upp fortare och "potthålen" skulle ha blivit färre. Ena kostnaden kanske skulle ta ut en annan, kan jag tycka. 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.