Blädder eller pladder

 Har bläddrat lite i tidningen här på nätet och häpnas över en del nyheter. Exv. kycklingar som kläckts i en äggkartong. Ska man verkligen tro på det? Eller har COOP lanserat ett nytt ägg?
Vad jag vet och har lärt mig så måste det till en del värme ett antal dagar åt äggen annars skulle det ju kunna bli kycklingar i alla ägg som kommer från hönor som fått det trevliga nöjet att träffa en tupp?!

Vidare kan jag se att det snöat en hel del i länet under natten. Ja det var vitt på backen här också när jag lade mig i gårkväll. Kändes inte kul. Men jag minns när jag gick i 5:e eller 6:e klass (så det är ju en del år sedan) när vi steg upp på morgonen för att klä oss i våra nya examensklänningar och sommarskor så hade det snöat, ja säker 1,5-2 dm. Vi brukade ju ha examen runt den 6-10 juni. Solen sken från en klarblå himmel och de gröna björkarna hängde riktigt djupt ner mot marken. Och där i snöslasket på vägen trippade vi i våra sommarskor med bara ben. 
Men jag tror snön försvann den dagen och dröjde nog till hösten.

Jag fortsätter med mitt fenologiväkteri och har fullt sjå med att kolla in björkens hängen. Det avstannade det hela nu när det blev kallare. Så än sprids inga pollen på Häggstrand i varje fall.

I morgon ska vi städa föreningshuset och börja förbereda inför Kolbullensdag som kommer att inträffa och hållas här i Skog den 21 juli. Jag kommer att skriva mer om det eftersom planeringen fortskride.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.