Tankar och funderingar

 I lördags hade vi den mest underbara dag på länge. Vädermässigt alltså. -7  grader på morgonen, klarblå himmel och en strålande sol hela dagen. Dessutom var det lugnt för en gångs skull ingen blåst. Snön gnistrade och det påminde lite om en vårvinterdag.
Klev upp på söndag; mulet, grått och urtrist. Tänk vad vädret har stor betydelse i vårt sinne. I mitt sinne i varje fall. På väderleksrapporten i gårkväll så visades en stor sol som skulle skina på oss. Solen den har jag inte sett skymten av.

Jag brukarar hämta enris till mina utekrukor på hösten, helst innan snön kommit, men i år har jag inte gjort något av de vanliga göromålen utomhus. Det har varit tungt. Jag skyller på den dåliga sommaren.

Nog om vädret nu. Nej en sak till.
Vi har en ny väghållare nu på Skogvägen. Ja tänkte vi/jag vi måste ge dom en chans. Men….. Ja det är inte lätt att hålla tand för tunga och de som brukar följa mig på bloggen vet hur jag är.

Vägen är rent för jäkla dålig nu. Det har snöat 5-6 cm och slaskat upp och frusit om vart annat. Nu är det två spår man ska köra i och det gäller att hålla den berömda tungan rätt i mun när man får möte.
Jo, det kom en plogbil förbi här en kväll men han måste ha glömt att sätta ner plogbladet eller han kanske hade flyplansstål. Det kan då inte kallas för plogat i alla fall. 

Skärpning till NCC!

 

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.