Brand i skogen

Läskigt med hur det brinner i trakterna av Sala. Är det inbillning eller oro att man kan känna lukten av brandrök därifrån så högt uppe i landet som här?

Igår kände jag lukten och idag kom min granne förbi och han sa samma sak. Det skulle vara intressant att veta om röklukten kan följa med i luften ända hit. Rätt vind, rätt termik kan jag tänka. Det skulle vara fruktansvärt om elden kom lös. i det stora vulkanutbrottet på Island för några år sedan fanns det ju lite lukt i luften vid något tillfälle. Sura ägg luktade det då. Ja förståss, det kan ju vara någon ”snålis” som eldar sina sopor också, men då luktar det mest bara plast.

Vi som bor i Skog och Mark borde kunna låta bli att elda vårdslöst nu. Vi har ju nästan eldningsförbud jämt….i Skog och Mark.

Ny dag idag och fortsatt varmt. Tänk att vi kan få känna på sådan värme. Det är ju nästan som utrikes och man blir lika förvånad varje dag. Rötmånaden har ju pågått nu några dagar och det börjar lukta lite surt ute i markerna, trots att det är så torrt. Regn är det minsta vi fått i år.

Idag ska jag försöka mig på att göra Per Morbergs hamburgare som vi ska grilla på kolgrillen. Mums..tror jag.

 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.