Det är dax nu

Det är ett tag sedan sist jag skrev något. Men nu känner jag att det börjar bli dags.
Jag läser dagens VK att Loomis tänker stänga ner bankboxarna på flera ställen i inlandet och nu tycker jag det går för långt. Det är ju nu en del år sedan vi inte fick lämna in pengar på banken, vilket gäller både föreningar och företag.
En fet avgift tas ut varje månad samt för varje insättning som görs. Jag själv är kassör i en förening som måste betala en ganska hög avgift för ca 3-4 insättningar per år. Och hjälp säger jag om jag behöver kontanter. Då sätter jag in pengar till Loomis och köper mina egna pengar. Sedan får jag gå till ICA, Postens utlämningsställe, 6 mil (tur och retur) bort för att hämta dom där pengarna jag köpt.
Hur ska företagarna göra, ska de sitta och köra för att banka pengar, där det finns en bank, och sedan betala för det?
Är det så här vi ska ha det? Ska vi dräpas ut? Är detta inte konstigt. Först byter vi ut alla pengar och sedan ska vi inte kunna använda dem för det är väl det som kommer att ske. Ingen handlare vill ha kontanter utan kommer att behöva begära att alla betalar med kort.
Vad är det frågan om egentligen?

Allt har ju blivit snett! Vägarna på landsbygden, enskilda vägar, får ingen plogning som tidigare. Vi kan inte gå på banken med pengar…..
Vad blir nästa steg?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.