Jag ler i mjugg

Jag har för vana att läsa papperstidningen dagen efter, alltså nästa morgon, vilket betyder att jag läser gårdagens nyheter och skulle jag ha VF så skulle det vara gårdagens-gårdagens nyheter. Lite sarkastiskt kanske men jag tycker ändå att VF är snudd på gårdagens-gårdagens jämt.

Läste i SussisTyckarblogg att hon tycker tidningarna är tråkiga, våra länstidningar bl.a.

Och då säger jag: För att inte tala om TV och Västerbottensnytt. Det kan inte vara meningen att det skall gå ut över hela länet. Gör det till "Umeånytt" så kan vi skicka in någon mobilkamerafilm ibland om det händer något.

Ja det står inte mycket i papperstidningen från inlandet det kan jag hålla med om men ibland vaknar Tidström till och refererar något Kf möte. Men…

…i gårdagens tidning läste jag om att en enig kommunstyrelse tagit beslut på att kommunen ska handla lokalt om det inte överskred 20% på priset och så var det en bild på röding. Jag tror att det var röding från Malgomaj och tänk när det serveras i skolan och på äldreboendet. Mums!

Jag har tidigare i en blogg skrivit om fisken som serveras i skolan vilken är som skumgummi ibland och dessutom kamouflerad med panering. Kan det vara så att jag har varit med och påverkat?  Processen går sakta, men man vet aldrig. Därför ler jag i mjugg.

Jag hoppas handlarna och odlarna kan vara med i fighten. Att de orkar hänga på och att de på det sättet skall få kommunens matinköpare till att handla lokalt.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.