Retfullt skvaller signerat oppositionen?

Förtroendet för regeringen sägs sjunka i och med den påstådda sexköpsaffären som arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin ska ha varit inblandad i för 4-5 år sedan. Så vitt jag vet finns inga bevis och inget åtal har väl väckts? Kan bara konstatera att tidpunkten är ytterst lämpligt, nämligen att detta händer nu i stundande valtider. Att förtroendet för Reinfeldt skulle ha påverkats nämnvärt negativt ser jag som osannolikt, vad som däremot är troligt är att en klandervärd enkät har författats av Demoskop från vilken dessa amatörslutsatser sedan dragits… Hur skulle de tillfrågade velat att statsministern agerat? Han kan inte fördöma en man som endast ryktesvis beskyllts för en oegentlighet, vilket inte är ovanligt för en offentlig person, han måste förlita sig på dem tills des att motsatsen bevisats av en domstol. Detta tycker man även att tidningar ska hålla sig till, annars är de skvallerblaskor. Vi jag höra skvaller då går jag på kafferep, medierna som som brukar benämnas som tredje statsmakten bör uppträda på ett sätt som kännetecknas av källkritik och trovärdighet. Det är ytterst allvarligt när det har gått så här långt.

För den sakens skull tar jag ingen i beskydd, det kan mycket väl vara så att Littorin köpt sex, ingen är perfekt vilket historien visat men invänta då en dom innan man drar att för stora växlar av detta. Att minstern avgår för dessa beskyllningar ser jag som fullt normalt även om han är oskyldig, partiet kommer i första hand så har det alltid varit. En skandal kan drabba partiet vilket alla röda människor förmodligen innerligt hoppas, det är enligt mig deras enda chans till valvinst.

Om jag vore en GRÄVANDE journalist skulle jag granska den prostituerades kontoutdrag och se om det inkommit någon summa pengar från Oppositionen… Om den här kvinnan var intresseerad att dra denne man i smutsen skulle hon väl ha gjort det för länge sedan? Tror att det som på mäklarspråk beskrivs som "läge, läge, läge" haft en avgörande roll här.

Etiketter: , , ,

20 kommentarer

 1. Gert Fredrikson

  Du säger att du inte tar någon i beskydd. Det är just det som är så otäckt i den här historien. Det finns ingen som tar Sven-Otto Littorin i beskydd, inte ens ett litet offentligt Tack för alla åren inom Moderaterna och i regeringen som brukar förekomma vid avgångar. Ingen verkar våga ingen av de egna verkar lita på honom.

 2. Arbetare

  Mycket motsägelsefullt inlägg.
  Å ena sidan tas ställning MOT skvaller.
  Å andra sidan sprids här skvaller om oppositionen.
  Har du då, som du kräver av media, har du belägg för dina misstankar om oppositionen. Visa dem då!
  Annars ovederhäftigt och obalanserat.

 3. Jimmy Lindberg

  Svar till Gert Fredrikson (2010-07-13 14:39)
  Det kan jag hålla med om bitvis, men det är nog ingen som inte tycker att han gjort ett bra arbete. Det hela sker nog inofficiellt, det är ett knepigt läge. Hur tror du motsatsen skulle ha mottagits?

 4. Jimmy Lindberg

  Svar till Arbetare (2010-07-13 14:40)
  Jasså det tycker du? Jag tipsar bara på ett spår, vars resultat får tala för sig själv. Ingenstans säger jag att det är så. Rubriken åtföljs av frågetecken och resonemanget följer logikens förlopp. Attså inga misstankar, jag vädjar endast till gemene mans sunda förnuft. Däri ligger skillnaden mellan mitt- och triviallitteraturens sätt att uttrycka sig… Märk väl, vilka växlar drar man på det man har och kan man göra det?

 5. Arbetare

  ”Om jag vore en GRÄVANDE journalist skulle jag granska den prostituerades kontoutdrag och se om det inkommit någon summa pengar från Oppositionen..”
  Talar för sig självt!
  Rena skvallerblaskestilen!

 6. Jimmy Lindberg

  Svar till Arbetare (2010-07-13 17:41)
  Hur kan du få det till något annat än ett tips, är du trollkarl? Jag tycker du borde fundera mer kring hur det känns för Littorin än att tro på en prostituerad utan tillstymmelse till bevis. Det är på dem en rättsstat vilar. Littorin har uttalat sig idag och det råder inga tvivel om att ord står mot ord. Det är den som beskyller och påstår något som har bevisbördan.

 7. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

  Det är på politiker som Littorin vår rättsstat vilar, därför är det ju också intressant hur dessa politiker själva hanterar vårt rättsystem!
  Ord står mot ord, och jag kan inte se hur man ska kunna få denna historia till någonting annat, men varför är Littorin mer tillförlitlig än en fd prostituerad?? Hans anledning till att förneka är precis lika stark som hennes anledning att ev berätta för pengar! Det är inte första gången en minister i en regering sägs vara inblandad i sådana här affärer, och säkert inte sista gången heller!
  Kan vara en anledning till brister i vårt rättsystem!

 8. Jimmy Lindberg

  Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2010-07-15 16:08)
  Marianne, att jämföra livet i det offentliga med ogrundade beskyllningar är två helt olika saker. Här är det inte Littorin som ska bevisa ett dugg, men sorgligt nog får det den vinklingen i media. Det är den som beskyller som ska lägga fram bevis och inte bevis som handlar om vilket nickname eller vilken tröja han hade det är inte värt ett dugg. Jag blir förundrad över ditt sätt att resonera, du verkar inte veta hur saker och ting hänger ihop. Tycker du av erfarenhet borde ha mer insikt i det juridiska.

 9. Conny Forsström

  Det är konstigt att alliansanhängare anser att det är så fruktansvärt när Littorin avhandlas i media om huruvida han är skyldig eller ej. Sahlin angriper ni hela tiden och försöker göra valet till ett personval iställer för ett ideologiskt (ert enda hopp att vinna valet). Men DÅ är det ingen från alliansen som reagerar, tvärtom, man stämmer in i kören mot Mona Sahlin (INTE sällan hänvisar man till affären på nittiotalet t.ex.). Om DET säger INTE EN ENDA moderat något. Men NU när en moderats byk hängs ut i pressen, DÅ blir det livat. Trovärdigt…eller INTE!

 10. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

  Vad är det du egentligen försöker göra Jimmy? Rentvå Littorin? Vad är det du insinuerar?

 11. Carin

  Även om du kanske har som syfte att vara kontroversiell så förstår jag inte varför du så tydligt tar parti för Littorin? Om våra lagstiftare själva misstänks för lagbrott så är det ju fruktansvärt allvarligt, oavsett partitillhörighet. Även ex-polischefen nekar och Linda Chens sambo nekar. Jag skulle inte vilja att ex-polischefen fick fortsätta vara verksam inom polisen eller att Lindas sambo skulle undervisa mina barn. Ingen av dessa har rent mjöl i påsen även om de nekar till anklagelserna och slipper straff för en del åtalspunkter. Ingen rök utan eld i Littorins fall, även Reinfelt förstår.

 12. Jimmy Lindberg

  Svar till Conny Forsström (2010-07-16 13:53)
  Men snälla Conny nu får du nog dra i bromsspaken, jag menar inte att Littorin är en ängel men att ens nämna honom i samma mening som Sahlin är att gå över gränsen. Maken till klandervärd politiker finns inte, att hon gjort bort sig gång på gång på gång på gång finns det bevis på därför blir hon lätt måltavla. När en oskyldig moderatpolitiker beskylls då agerar jag gärna. Vidare tycker jag att du blandar äpplen och päron, förstår du att det är skillnad?

 13. Jimmy Lindberg

  Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2010-07-16 14:13)
  Jag behöver inte rentvå någon som är oskyldig. Jag vill endast informera pöbeln som verkar tro det motsatta.

 14. Jimmy Lindberg

  Svar till Carin (2010-07-16 22:01)
  Alla förtjänar en rättvis rättegång, det är min personliga övertygelse att Littorin är oskyldig. Han säger ju själv att han gärna ställer upp på en sådan. Den rikspolischef (antar att det är ”kapten klänning” då menar) och Linda Chens sambo skulle jag inte ha något emot att hänga högt med en snara kring nacken till folks hurrarop. Kan förstå ditt argument med ”ingen rök utan eld”, men i det här fallet kan det finnas ytterligare dimensioner till att svartmåla ministern. Har svårt att tro att samma sak gäller i de 2 andra fallen du nämner. Ingen ev. dold agenda där inte…

 15. Gunnar Andersson

  Sven-otto anser du oskyldig før att han påstår att han ær oskyldig,Mats Alm som æven han anser sig oskydig och dessutom genomgått en rættegång som inte fællde honom,Honom skulle du ”inte ha något emot att lægga en snara kring nacken”.Skillnad på folk och folk kanske?

 16. Jimmy Lindberg

  Svar till Gunnar Andersson (2010-07-18 16:13)
  Sven Otto anser jag är oskyldig framtill motsatsen är bevisad. De andra två är i rätten just nu och det är väl långt ifrån färdigt med överklaganden. Jag tycker att det inte går att jämföra ett löst rykte med mördade och våldtagna kvinnor, det handlar inte om skillnader mellan folk.

 17. same same

  Självklart så är SO oskyldig. Sa det räcker med att skicka ett lila kuvert hem till honom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.