FN springer i sirap

Ännu en gång kan vi bevittna ett stenbent och paralyserat FN som inte mäktar med att agera när ett nytt folkmord äger rum. Sist var det Rwanda och nu är det Libyen. Troligtvis kommer inte 10.000 pers mördas per dag i 100 dagar denna gång men redan nu talar man om 1000-tals mord i landet. FN som praktiskt taget har som huvudfunktion att agera när sådana här saker händer står och stampar men inget händer. Ahlenius har rätt, när högsta chefen är en pappskalle är det inte underligt att inget händer. Det finns väl ingen som förstår vad han pratar om? Han är dessutom så långsam att jag ger mig fan på att om han hoppade från ett plan hann han inte utlösa fallskärmen innan han tog i marken, vilket kanske vore det bästa. Den organisationen är i så akut behov av rekonstruktion att t.o.m. SAAB skulle fått kölapp nr 2.

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Håkan Rombe

    Stormakterna har för det mesta velat ha en svag generalsekreterare. Här har man verkligen lyckats över hövan. Var Dag Hammarskjöld den siste starke? Samtidigt är FN:s generalförsamling lite av diktaturernas egen intresseförening. En diktatur = en röst oavsett hur få invånare landet har. Många blir det. Men vi kan nog inte vara utan FN. Man kan väl inte som EU ställa krav på mänskliga rättigheter,frihet och demokrati för att få vara med i klubben. Eller? Arabvärlden skulle t ex ställas utanför. Plus Kina, Burma etc. Två tredjedelar av jordens befolkning.

  2. Jimmy Lindberg

    Svar till Håkan Rombe (2011-02-24 08:41)
    Men man kunde luckra upp regelverket inom FN gällande omröstningar och veto. Det skulle förmodligen bli ett jävla liv men tänk så bra det skulle kunna bli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.